Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dinu Pescariu face DEZVĂLUIRI despre un dosar de la DNA: 'Acolo erau agapele unor şmecheri din Minister'

Inquam Photos / Octav Ganea
dinu pescariu dna

Fostul jucător de tenis, Dinu Pescariu, care este suspectat, conform unor surse judiciare, de instigare la abuz în serviciu în dosarul privind concesionarea Bazei Sportive "Cutezătorii", a susţinut, marţi, la ieşire din sediul DNA, că această bază nu a fost niciodată destinată elevilor, ci "a fost pentru nişte agape ale unor şmecheri din Ministerul Educaţiei".

Dinu Pescariu s-a prezentat marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a petrecut aproximativ o oră în faţa procurorilor, iar la ieşire, întrebat de jurnalişti dacă baza nu cumva era destinată elevilor, Pescariu a precizat: "Populismul ăsta ieftin nu-şi are rostul. Baza asta nu a fost niciodată pentru elevi. Baza asta a fost pentru nişte agape ale unor şmecheri din minister, din Ministerul Educaţiei. (...) Am investit într-o groapă de gunoi şi ăsta este practic preambulul contractului pe care l-am semnat".

Citește și: A redus reușita Simonei la bani: Cine este senatoarea care nu s-a bucurat pentru Halep și ce mesaj rece a avut

El i-a invitat pe jurnalişti să facă o paralelă între baza pe care o are în concesiune şi o altă bază sportivă aflată în apropiere, precizând că de partea cealaltă a lacului acum este un complex de blocuri, scrie agerpres.ro.

"Baza respectivă nu a plecat nicăieri. Vizavi de baza asta, 'Cutezătorii', peste lac exista o bază. De aceea, vă invit să faceţi o paralelă între cele două baze. Aici este o bază sportivă în continuare. Peste lac, baza sportivă este un complex de blocuri, câteva vile şi aşa mai departe. Baza asta sportivă nu pleacă nicăieri. Preţul de închiriere e mai mult decât corect. Şi iarăşi populismul nu-şi are rostul. De aceea, vă invit să veniţi şi să vedeţi ce a existat, ce există acum, care sunt beneficiile de care beneficiază proprietarul bazei - statul. Că a fost RAAPPS-ul, că a fost ministerul, că o fi cine o fi, să vedeţi că tot ce e acolo rămâne statului, nu pleacă cu mine, că nu mă duc cu el în mormânt", a declarat Pescariu.

Citește și: Mihai Tudose a fost scos din sărite: ”Și-au bătut joc de România, dacă vor mai greși o dată, voi reacționa violent”

Întrebat dacă a fost favorizat în preluarea bazei sportive, Pescariu a răspuns ironic că a fost "extrem de favorizat", adăugând baza a devenit atractivă doar după ce a investit "o grămadă de bani".

"Haideţi să vă zic şi cum am fost defavorizat: timp de 12 ani, până când s-a semnat primul contract între fundaţie şi minister, nimeni nu a fost interesat de treaba asta. De ce? Era o zonă într-o stare jalnică, care înghiţea bani şi care nu era interesantă. Ea a devenit interesantă la circa trei-patru ani după ce am preluat-o, după ce am investit o grămadă de bani înăuntru şi atunci, evident, multă lume şi-ar fi dorit-o", a spus Dinu Pescariu.

Citește și: Situație fără precedent în România: Primarul s-a crucit când a realizat ce salariu uluitor a primit o fostă secretară .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.