Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dinu Pescariu, la ieșirea de la DNA: 'Am aflat cât de corupt sunt'. Procurorii îi mai aduc o acuzație

Inquam Photos / Octav Ganea
dinu pescariu

Omul de afaceri Dinu Pescariu s-a prezentat astăzi la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoștință că este acuzat și de spălare de bani în dosarul „Microsoft3”.

„Am aflat cât de corupt sunt. Mi-au mai adus la cunoştinţă (c.n. procurorii) încă o acuzaţie, de spălare de bani, tot în dosarul Microsoft, asta este o poveste fără sfârşit. N-are cum să mă îngroape (c.n. dosarul Microsoft). Adevărul este de partea mea. Putea să mă îngroape la început. Acum nu are cum să mă îngroape, doar îmi urâțește viața”, a spus Pescariu, la ieșire de la DNA.

Pe 10 aprilie 2017, DNA i-a pus sub acuzare pe Dinu Pescariu și Claudiu Florică pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

În acest dosar mai sunt cercetați Ion Adrian Stănescu și Andrei Săvulescu, consilier asistent, respectiv director general la Direcția generală pentru politici și programe în domeniul societății informaționale din cadrul Ministerului Comunicațiilor, Călin Tatomir, director general Microsoft România SRL, precum și Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor.

Conform DNA, faptele au fost comise în contextul în care, în luna aprilie a anului 2009, expira contractul comercial de închiriere licențe Microsoft.

Prejudiciul din dosar se ridică la 51.396.344 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.