Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DGIPI, precizări de ULTIMĂ ORĂ despre protocolul încheiat cu Parchetul General

dgpi ex dipi

Direcția Generale de Protecție Internă, serviciul secret al MAI, face o serie de precizări cu privire la protocolul încheiat în 2015 cu Parchetul General.

"Protocolul de cooperare1 - înregistrat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sub nr. 009726 din 06.08.2015, respectiv la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă - sub nr. 0020 din 07.08.2015, a fost denunțat de ambele părți și declasificat, în condițiile legii, în luna mai 2018. Declasificarea și denunțarea Protocolului de cooperare au fost fundamentate de analiza instituțională care a evidențiat că activitatea fostului Departament de Informații și Protecție Internă (DIPI), unitate desființată, de a asigura organelor de urmărire penală suportul de specialitate, s-a realizat în condițiile Legii nr. 51/1991 privind securitatea națională României, republicată, cu modificările și completările ulterioare,și ale Codului de procedură penală, până la publicarea Deciziei CCR nr. 51/16.02.20162 .

În acest context, menționăm faptul că atribuțiile și competențele Direcției Generale de Protecției Internă (DGPI), în calitatea sa de structură specializată a MAI, cu atribuții în domeniul securității naționale, sunt clar și transparent prevăzute în cadrul legal de organizare și funcționare - OuG nr. 76/2016 privind înființarea, organizarea și funcționarea DGPI a MAI, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 194/2017", precizează DGIPI.

CITEȘTE ȘI: Care este cea mai bună BRÂNZĂ din lume

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, că protocolul dintre Parchetul General și DGIPI, din cadrul Ministerului de Interne, a fost denunțat și declasificat pentru că, din punctul ei de vedere, documentul nu era unul care trebuia susținut în continuare, potrivit Mediafax.

„O să solicit Direcției Generale de Protecție Internă să iasă și să comunice pe acest subiect. Eu vă spun doar atât. A fost denunțat, el nu este clasificat, și acordul de denunțare este bilateral. Persoana care a făcut referire la acel protocol nu avea foarte multe informații”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

Ministrul Carmen Dan a mai spus că protocolul este firesc sau nu în funcție de conținutul acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.