Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomația își face loc în război - Spania şi-a redeschis ambasada în Kiev: Marea Britanie îi va urma exemplul

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Spania a anunţat, vineri, redeschiderea sediului ambasadei din Kiev, iar Marea Britanie a prezentat un plan similar, în condiţiile în care personalul reprezentanţelor diplomatice fusese mutat de la începutul invaziei militare ruse, anunță mediafax.

Guvernul Spaniei a anunţat redeschiderea sediului ambasadei în Kiev. "Delegaţia consulară, condusă de ambasadoarea Spaniei în Ucraina, Silvia Cortes, a procedat la redeschiderea Ambasadei din Kiev", a comunicat Guvernul de la Madrid. Personalul diplomatic spaniol din Ucraina fusese detaşat în Polonia din cauza invaziei militare ruse.

La rândul său, premierul britanic, Boris Johnson, a anunţat că Ambasada britanică se va redeschide la Kiev de luna viitoare. Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a afirmat, potrivit Sky News, că acum sunt proceduri pentru securizarea sediului din Kiev.

"Redeschidem sediul Ambasadei britanice din Kiev, iar ambasadorul Melinda Simmons va reveni în scurt timp în oraş. Securizăm clădirea în perspectiva redeschiderii", a declarat Liz Truss.

Ministrul britanic de Externe i-a mulţumit preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi poporului ucrainean pentru rezistenţa demonstrată în faţa ofensivei militare ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.