Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomația ucraineană, în criză - Aproximativ jumătate dintre diplomați refuză să se întoarcă în țară la finalul misiunilor

securingdemocracy.gmfus.org
bani ucraina

De la începutul anului 2022, de la 40 până la 60% dintre angajații departamentelor diplomatice nu s-au întors de la ambasadele ucrainene din străinătate, dar în practică aceste cifre pot fi chiar mai mari, potrivit zn.ua.

Astfel, aproximativ douăzeci de angajați ai ambasadelor și consulatelor ar fi trebuit să se întoarcă din Statele Unite anul trecut, dar de fapt doar unul singur s-a întors. Și acesta nu este cel mai rău indicator, pentru că există ambasade de la care nu s-a întors niciunul.

Principalii factori care influențează decizia diplomaților sunt problema financiară și problemele cu angajarea în Ucraina, în timp ce unii iau o astfel de decizie din cauza vieții de familie bine stabilite în străinătate. Iar după începerea invaziei rusești la scară largă, a apărut și teama de mobilizare și teama că, odată ajunși în Ucraina, nu vor mai putea părăsi țara pentru a-și vizita familiile care vor rămâne în străinătate.

Ministerul de Externe este subfinanțat de ani de zile. De exemplu, al treilea secretar al Ministerului Afacerilor Externe, care se află pe cea mai mică treaptă a scării profesionale în serviciul diplomatic, câștigă aproximativ 7.000 de grivne pe lună, astfel că nu sunt atât de mulți oameni care doresc să lucreze la Ministerul Afacerilor Externe.

În ciuda acestui fapt , mai mult de o sută de diplomați care s-au întors în Ucraina după o lungă călătorie în străinătate nu pot obține un loc de muncă în biroul central al ministerului timp de câteva luni. Acest lucru îi demotivează și îi privează de o șansă de creștere în carieră.

Decizia de a nu se întoarce în Ucraina este luată atât de tineri angajați ai instituțiilor diplomatice, cât și de consilieri de rang înalt, secretari de rang trei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.