Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomație cu cuțitele pe masă: Germania cere ca agenții secreți ai Rusiei să plece rapid din țară

ziuanews.ro
agent servicii secrete

Diplomaţii germani declaraţi indezirabili în Rusia ca măsură de retorsiune au revenit în Germania, a comunicat luni Ministerul de Externe de la Berlin, citat de site-ul Tagesschau.de.

Rușii spun că nemții au cerut ca  agenții secreți să plece din Germania

"Am fost în contact în ultimele săptămâni cu partea rusă în scopul reducerii prezenţei serviciilor de informaţii ruse pe teritoriul Germaniei. La jumătatea lunii aprilie, membrii reprezentanţelor diplomatice ruse au părăsit Germania", a comunicat luni Ministerul german de Externe. Instituţia a precizat că diplomaţii germani expulzaţi de Rusia ca ripostă au revenit deja în Germania.

Berlinul nu a precizat câţi diplomaţi germani au fost expulzaţi din Rusia, dar Ministerul rus de Externe a anunţat anterior expulzarea a "peste 20" de diplomaţi germani ca reacţie la o acţiune similară a Germaniei.

"Autorităţile din Germania au decis o nouă expulzare în masă a membrilor misiunilor diplomatice ruse din Germania. Condamnăm vehement acţiunile Berlinului, care continuă să distrugă în întregime relaţiile dintre Rusia şi Germania. Ca reacţie la acţiunile ostile ale Berlinului, partea rusă a decis să adopte o acţiune simetrică şi va expulza diplomaţi germani din Rusia, urmând să limiteze semnificativ numărul maxim al angajaţilor reprezentanţelor diplomatice germane din ţara noastră", a declarat pe 22 aprilie Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.