Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomații americani își pregătesc revenirea la Kiev

Captura Youtube
ambasada SUA ucraina

Ambasada SUA ar putea reveni la Kiev până la sfârșitul acestei luni, a declarat ambasadorul american în Ucraina. Ambasada s-a mutat în luna februarie la Liov, un oraș din vestul Ucrainei ferit de atacurile directe ale armatei rusești.

Reprezentantul SUA în Ucraina, Kristina Kvien, a spus că diplomații așteaptă aprobarea experților în securitate pentru a reveni la sediul din Kiev.

„Îi ascultăm pe profesioniștii din domeniul securității, iar când ne vor spune că ne putem întoarce, ne vom întoarce", a declarat Kvien, potrivit Sky News.

În februarie, SUA a anunțat că își închide ambasada din capitala ucraineană și se „mută temporar” la Liov, un oraș din vestul Ucrainei.

„Am ordonat aceste măsuri dintr-un singur motiv, siguranța personalului nostru, și îi îndemnăm cu tărie pe toți cetățenii americani rămași în Ucraina să părăsească imediat țara", a explicat atunci secretarul de stat american Antony Blinken.

Numeroase alte țări au revenit sau se pregătesc să revină la Kiev după ce asaltul rușilor asupra capitalei ucrainene a eșuat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.