Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomații pleacă în viteză din Ucraina: Germania devine a patra țară care și-a evacuat oamenii de la Kiev

spion

Germania s-a adăugat pe lista țărilor care și-au anunțat intenția de a evacua o parte din angajații ambasadei și familiile acestora din Ucraina, devenind a patra după SUA, Marea Britanie și Australia.

„În 24 ianuarie, doar patru state au informat Ministerul de Externe ucrainean cu privire la intenția lor de a evacua membrii familiei și o parte a angajaților acestora sau de a le permite să părăsească voluntar teritoriul ucrainean: Statele Unite, Marea Britanie, Australia și Germania”, a declarat Ministerul de Externe ucrainean într-un comentariu publicat luni seara, informează Interfax.

Vezi și: NATO intensifică prezenţa militară în estul Europei, inclusiv în România / Rusia denunţă 'limbajul ameninţărilor'

Ministerul a subliniat importanța faptului că țările ale căror misiuni diplomatice sunt situate în regiunile Ucrainei limitrofe cu Federația Rusă aderă la această poziție.

„Ne exprimăm recunoștința față de partenerii noștri internaționali care evaluează sobru situația actuală și nu recurg la măsuri de evacuare prematură. Aceasta este o adevărată manifestare de solidaritate cu Ucraina. În prezent, este foarte important să se evite măsurile care pot fi utilizate în spațiu informațional pentru creșterea tensiunii în societate, destabilizarea situației economice și financiare a statului nostru”, a spus Ministerul de Externe ucrainean.

Vezi si: Presa germană: România a propus sancțiuni economice împotriva Rusiei

În total, există 129 de ambasade și oficii consulare ale statelor străine, precum și reprezentanțe ale organizațiilor internaționale pe teritoriul Ucrainei, a menționat departamentul.

Luni mai devreme, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a declarat că trei ambasade străine în Ucraina - Statele Unite, Marea Britanie și Australia - le-au oferit angajaților să părăsească țara, în timp ce ambasadele altor 49 de țări nu au făcut-o și nu raportează astfel de planuri. El a subliniat, de asemenea, că informațiile despre un exod în masă al angajaților instituțiilor diplomatice ruse din Ucraina reprezintă o dezinformare.

Vezi și: Rusia amenință Europa prin vocea Gazprom: 'Rezervele de gaze din depozitele din Europa și Ucraina sunt la minime istorice' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.