Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomatul american Kelly Keiderling și-a început mandatul de șef al misiunii OSCE în Moldova

Global Ties U.S.
Kelly Keiderling

Diplomatul american Kelly Keiderling a preluat funcția de șef al Misiunii OSCE în Moldova. Potrivit Infotag, ea a fost numită de președinția poloneză a OSCE.

Kelly Keiderling îl succede în funcţie pe Dr. Klaus Neukirch, care și-a încheiat mandatul de șef al misiunii în septembrie.

„Sunt bucuroasă să ocup această funcție importantă în aceste vremuri schimbătoare și dificile pentru procesul de reglementare transnistreană. Aștept cu nerăbdare cooperarea cu autoritățile de la Chișinău și Tiraspol, precum și cu alți participanți la formatul „5+2”, pentru a continua și dezvolta negocierile privind reintegrarea Transnistriei în Republica Moldova. Mandatul Misiunii OSCE - soluţionarea conflictului transnistrean sub toate aspectele sale - rămâne scopul nobil al statelor participante la OSCE”, a spus Keiderling.

Potrivit Misiunii OSCE, ambasadorul Keiderling a fost anterior ambasador al SUA în Uruguay, șef adjunct al Ambasadei SUA în Moldova și însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA în Venezuela. Ambasadorul Keiderling a activat, de asemenea, în Ambasadele SUA din Kîrgîzstan, Cuba, Botswana, Republica Dominicană, Etiopia și Zambia, precum și în numeroase posturi la Washington. Interesele ei de cercetare includ studiul societăților în tranziție, comunicarea eficientă și abilitățile diplomatice.

„Prioritatea cheie a Misiunii OSCE în Moldova este de a contribui la realizarea unei reglementări politice de durată și cuprinzătoare a conflictului transnistrean, bazată pe integritatea teritorială și suveranitatea Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional, cu un statut special pentru Transnistria”, se arată în mesaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.