Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomatul norvegian Geir Pedersen va prelua funcția de emisar al Națiunilor Unite pentru Siria

monusco.unmissions.org
ONU Natiunile Unite

Diplomatul norvegian Geir Pedersen va prelua funcția de emisar al Națiunilor Unite pentru Siria, a transmis marți secretarul general ONU, Antonio Guterres, Consiliului de Securitate, relatează site-ul agenției Reuters, scrie Mediafax.

Mai multe surse diplomatice, care au vorbit în condiții de anonimitate, au declarat că Pedersen, care în prezent este ambasadorul Norvegiei în China, a primit deja aprobarea celor cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate ONU (Rusia, China, SUA, Franța și Marea Britanie). Anterior, Gier Pedersen a îndeplinit funcția de ambasador al Norvegiei la ONU.

"În luarea acestei decizii, m-am consultat inclusiv cu Guvernul sirian. Domnul Pedersen va susține părțile din Siria prin încurajarea unei soluții politice credibile care întâlnește aspirațiile democratice ale oamenilor din Siria", a informat Guterres în scrisoarea adresată Consiliului de Securitate ONU.

În prezent, Națiunile Unite depun eforturi pentru formarea unei comisii care să elaboreze o nouă constituție în Siria.

De Mistura a informat Consiliul de Securitate ONU, vineri, că Siria vrea ca Națiunile Unite să asigure condițiile de elaborare a unei noi constituții, fără a implica o a treia comisie.

Citește și: Vine Brumărel: Ce e INTERZIS să faci în luna noiembrie, în anumite zile, ca să îți meargă bine

Pedersen îl va înlocui pe Staffan de Mistura, care a anunțat recent că se va retrage din funcția de emisar ONU pentru Siria la sfârșitul lunii noiembrie.

Staffan de Mistura a îndeplinit funcția de emisar ONU pentru Siria în ultimii patru ani, fiind a treia persoană care a deținut această funcția încă de la izbucnirea conflictului sirian.

Predecesorii acestuia, fostul secretar general ONU, Kofi Annan și diplomatul algerian Lakhdar Brahimi , au demisionat după ce discuțiile privind soluționarea conflictului din Siria au ajuns în impas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.