Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Direct din CASS-ul românilor: Medicii care au muncit în pandemie vor primi sporuri

bursa.ro
medici operatie

Personalul medical care a avut dreptul la sporuri salariale în timpul pandemiei și care nu au fost acordate va primi în curând aceste beneficii, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat un proiect de lege în acest sens.

Președintele a promulgat proiectul de lege elaborat și inițiat de UDMR, care remediază o lacună juridică, astfel încât personalul medical care a avut dreptul la sporurile salariale în timpul pandemiei va primi în curând aceste beneficii, care nu au fost acordate până acum, a anunțat miercuri UDMR.

„Inițiativa legislativă a UDMR a fost motivată de faptul că personalul medical care s-a implicat în lupta împotriva pandemiei COVID-19 a avut dreptul la un spor salarial de 30% pe durata stării de urgență și în următoarele trei luni, însă în multe cazuri acesta nu a fost plătit deoarece legea nu specifica sursa de finanțare. Am reușit să modificăm legea astfel încât acest beneficiu să fie acoperit din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, astfel încât persoanele în cauză să primească cât mai curând beneficiile financiare cuvenite", a declarat Ladányi László, deputat din județul Harghita și elaboratorul proiectului de lege.

Inițiativa UDMR a fost adoptată de Parlament în luna septembrie și a fost promulgată miercuri de președinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.