Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directoarea publicaţiei The Guardian demisionează după ce proprietarul grupului a anunţat planuri pentru o reformă structurală

theguardian.com
the guardian ziare

Directoarea executivă a companiei britanice Guardian Media Group (GMG), care deţine publicaţia The Guardian, Annette Thomas, şi-a înaintat demisia după doar 15 luni de la preluarea mandatului şi la mai puţin de două luni după ce proprietarul grupului a anunţat planuri pentru o reformă structurală care să modifice felul în care este condusă organizaţia, informează DPA.

Annette Thomas va pleca din companie luna aceasta, iar postul va fi preluat de directorul financiar şi operaţional Keith Underwood pentru un mandat provizoriu, scrie Agerpres.ro.

GMG este deţinut de Scott Trust, un fond de investiţii de 1 miliard de lire sterline înfiinţat pentru a finanţa organizaţia media.

Un articol apărut recent în cotidianul The Daily Telegraph sugera existenţa unor tensiuni între Thomas şi redactorul-şef al The Guardian, Kath Viner, iscate pe teme precum administrarea şi structurile de putere din interiorul companiei.

Decizia lui Thomas de a demisiona vine la două luni după ce Scott Trust a anunţat o revizuire a structurii de conducere şi organizaţionale a GMG.

''După un an de cotitură, care a însemnat implementarea unui nou plan strategic şi instalarea unei noi echipe de înalt calibru, crescând substanţial interesul asupra jurnalismului şi asupra veniturilor generate de cititorii digitali, am decis să renunţ la poziţia de director executiv întrucât actuala structură de conducere şi organizaţională are nevoie de mai mult timp pentru a evolua complet în scopul susţinerii implementării planului strategic centrat în jurul cititorului'', a spus Annette Thomas.

Potrivit unor articole apărute în media, structura complexă a GMG a contribuit la apariţia unor tensiuni referitoare la cine ia deciziile şi la cum ar trebui să procedeze The Guardian.

Thomas ar fi favorizat o abordare mai prudentă după ce pierderile au fost oprite odată cu restructurările cauzate de pandemie, în timp ce Viner, care răspunde pe cale ierarhică mai degrabă de Scott Trust, decât de GMG, ar fi făcut presiuni pentru investiţii în publicaţiei.

''Avem o strategie clară şi o echipă managerială puternică pe poziţii'', a declarat preşedintele GMG, Neil Berkett.

''În ciuda dificultăţilor cauzate de coronavirus, jurnalismul de la Guardian şi Observer nu a fost niciodată mai puternic şi mai relevant, iar angajamentul nostru pe termen lung pentru o relaţie de încredere cu cititorul începe să ne alimenteze creşterea'', a mai spus acesta.

''Consiliul de administraţie îi va sprijini în continuare pe Keith Underwood, Katharine Viner şi restul echipei manageriale pentru îndeplinirea obiectivelor pe termen lung'', a continuat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.