Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directoarea unei școli ȘOCHEAZĂ: I-a întrebat pe elevi pe cine ar EXECUTA - VIDEO

elevi

Directoarea Şcolii generale „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu-Jiu i-a lăsat pe toți cu gura căscată după ce i-a întrebat pe elevii de clasa a VIII-a pe cine ar executa dacă mâine ar fi ultima lor zi de viaţă. Totul s-a întâmplat la sfârşitul anului şcolar trecut, la banchetul de absolvire a gimnaziului.

Directoarea era filmată în timp ce făcea "turul de interviuri", trecând pe la fiecare dintre elevii care stăteau aliniați așteptându-și rândul.

Citește și: Bătrâni găsiţi morţi într-un beci. S-au intoxicat cu dioxid de carbon de la butoaiele cu vin

Directoarea Livia Zamfir le-a propus tinerilor să participe la un un fel de concurs. Ea i-a anunţat că va premia cel mai trăznit răspuns la următoarea întrebare: „Dacă mâine va fi ultima zi de viaţă, pe cine aţi executa?“. Mulţi dintre elevi l-au indicat pe profesorul de matematică, pe cel de geografie sau dfe bilogie, pe Florin Salam sau pe Băsescu. Un alt elev a spus că l-ar executa pe Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, dar răspunsul nu a fost pe placul directoarei: „Treci în bancă“. Nici Ponta nu a fost pe gustul Liviei Zamfir: „Ce ai cu el, că e băiat bun“. De mai multe ori, directoarea s-a adresat elevilor cu apelativul „bă“. „Este o întrebare deplasată“

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj consideră că întrebarea şi tot aşa zisul joc sunt total deplasate pentru un cadru didactic: „Niciun cadru didactic sau director nu trebuie să aibă un comportamant care să atragă comentarii sau să producă în rândul profesorilor sau al profesorilor prejudicii de imagine cadrelor didactice. În momentul în care am ales această profesie şi am fost numiţi în funcţii de conducere trebuie să reprezentăm modele atât pentru colegii noştri, cât şi pentru elevi. Considerăm că este o întrebare deplasată şi o glumă nepotrivită. Instituţia noastră nu poate aplica sancţiuni. Singura modalitate de a interveni este medierea şi consilierea, iar sancţiunile sunt aplicate de către comisia de cercetare disciplinară de la nivelul şcolii“.

Livia Zamfir, directoarea şcolii şi in inţiatoarea concursului, consideră că, la banchet, elevii s-au distrat frumos şi că nu a fost nimic ieşit din comun: „Era totul un joc, «Amintirii din cei patru ani de şcoală», unde copiii au avut nişte reacţii, dar totul s-a făcut în glumă. Imaginile respective nu ne reprezintă şi nici oamenii care vă trimti acele imagini. Copiii erau bucuroşi că sunt la banchet. Era o distracţie şi răspunsurile la fel. Se puneau tot felul de întrebări. Printre răspunsuri a fost că şi pe mine vor să mă omoare, pentru că am fost mai rea la ore, că i-am obligată să vină şi să fie prezenţi. Deplasat este ceea ce fac aceşti oameni să denigreze şcoala. Ne-am distrat foarte frumos. Întrebarea nu mi s-a părut deloc deplasată, pentru că era o glumă“, a spus directoarea, conform Adevărul.ro.

Directoarea susţine că este vorba de o răzbunare: „Este concursul cu directorii şi pot să vină să se înscrie. Este dorinţa de a mă denigra. Eu mă duc la concurs, pentru că am muncit. Nu pot să-i înţeleg pe aceşti oameni“.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.