Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul AJOFM Arad vrea ca justiţia să clarifice cât mai repede dosarul anchetat de DLAF

ciocanel judecator

Directorul executiv al AJOFM Arad, Marinel Henteş, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că speră ca justiţia să facă lumină cât mai repede în dosarul anchetat de DLAF cu privire la posibila fraudare de către angajaţi ai instituţiei ai fondurilor dintr-un proiect cu finanţare europeană, destinat integrării pe piaţa muncii a tinerilor şomeri.

"Ne dorim să se facă lumină în acest caz cât mai repede, deoarece asemenea acuze, pe care eu le consider neadevărate, nu fac decât să arunce cu noroi pe obrazul instituţiei", a afirmat Marinel Henteş. Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF) a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul teritorial Timişoara, după ce a desfăşurat o acţiune de control cu privire la un proiect al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad, acţiune începută în anul 2015. Cercetările cu privire la posibila fraudare a proiectului "Creşterea adaptabilităţii şi a performanţelor şomerilor tineri, în integrarea pe piaţa europeană a muncii" au fost demarate de DLAF în februarie 2017, anchetatorii bănuind că organizatorii programului de formare şi-au însuşit o parte din banii destinaţi celor 250 de tineri cursanţi.

Marinel Henteş a precizat miercuri, pentru AGERPRES, că proiectul respectiv era, de fapt, un curs de limba engleză, organizat în afara instituţiei, la care au participat 250 de cursanţi care au primit câte 500 de lei fiecare, ca un fel de primă pentru faptul că au participat la cursul respectiv.

'Eu am semnat contractul de finanţare al cursului, aflându-mă la primul meu mandat de director. Însă, la circa două luni după începerea cursului am fost detaşat într-un alt judeţ, iar după alte câteva luni am plecat cu totul din ANOFM, revenind ulterior, pentru un al doilea mandat de director executiv", a precizat Henteş.

El a adăugat că a pus la dispoziţia DLAF toate documentele solicitate. "Am trimis la Bucureşti toate deconturile făcute la vremea respectivă, tabele cu plăţile efectuate, prezenţa la cursuri, atât în formă scrisă cât şi în formă electronică, adică într-un cuvânt toate actele doveditoare pe care dânşii le-au solicitat (...) Ulterior, am aflat că în luna februarie 2017, reprezentanţii DLAF au făcut audieri în clădirea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, unde li s-au pus la dispoziţie spaţiile solicitate. Au fost audiaţi marea majoritate a tinerilor care au participat la curs şi, de asemenea, câţiva dintre angajaţii AJOFM Arad care au fost implicaţi în proiect. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo, dar din câte am aflat, unii dintre tineri au recunoscut că au primit banii, iar alţii au spus că nu îşi mai amintesc valoarea sumelor respective. Nu cunosc în amănunt ce s-a întâmplat acolo. (...) Sincer, sper că este doar o suspiciune, iar faptul că cercetarea este făcută 'in rem' după un an de zile, mă face să cred că este aşa", a mai spus Henteş.

Totodată, acesta a afirmat că AJOFM-ului din Arad nu i-au mai fost ulterior solicitate niciun fel de alte documente, după cum niciun salariat al instituţiei nu a mai fost solicitat să dea declaraţii.

"Acestea sunt aspectele pe care le pot prezenta la ora actuală. Dar sincer, nu cred că vreun funcţionar public, care nu a fost singur în organizarea cursului, ar fi putut să se preteze şi efectiv să măsluiască nişte documente pentru a-şi însuşi o parte din banii destinaţi unor tineri şomeri", a conchis directorul executiv al AJOFM Arad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.