Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul ANM anunță o schimbare radicală a vremii: Cod Portocaliu și Cod Galben în toată țara/ HARTA

se schimbă vremea

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat faptul că în primele zile ale lunii aprilie am avut parte de o vreme foarte frumoasă, dar începând de marți situația se va schimba. Specialiștii ANM au emis Cod Portocaliu și Cod Galben de vânt în aproape toată țara, iar în anumite județe este posibil să avem parte de furtuni.

O avertizare cod portocaliu a fost emisă pe parcursul nopții. Aceasta vizează județele Bihor și Hunedoara și este valabilă marți, până la ora 9.00. Vor fi intensificări puternice ale vântului cu viteze în general de 80...85 km/h, pe alocuri vijelii, anunță meteorologii.

O a doua avertizare intra în vigoare marți la ora 8.00 și va fi valabilă până la ora 18.00.

Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80...85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Aceste județe se vor afla sub avertizare Cod portocaliu, iar restul țării va fi sub avertizare Cod galben.

content-image

Vin furtunile și ploile în mai multe județe

"Începând chiar din această noapte, vorbim de precipitații în special în Banat, în Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și a Maramureșului, acolo unde și intensificările de vânt vor fi susținute, cu viteze de 55-65 km/h și pe arii restrânse chiar 70 km/h, având aspect de vijelie, iar la altitudini mari rafale de peste 100-110 km/h.

Practic, mâine toată țara se va afla sub incidența unei atenționări meteorologice de cod galben și pentru zonele menționate deja cod portocaliu.

Din punct de vedere termic, luna aprilie debutează cu o vreme foarte călduroasă.

Vorbim de valori între 25 până la 31 de grade Celsius, posibil chiar 32 în sudul extrem, inclusiv în Capitală, o maximă astăzi, de 30 de grade.

De miercuri se răcește vremea

Mâine se va răci, mai ales în zonele intracarpatice, în timp ce în partea de sud-est vor mai fi posibile valori de 26-27 de grade.

De miercuri și în restul țării, adică în partea de sud și sud-est, vorbim de temperaturi doar între 15 până la 23 grade.

Acesta este ecartul în întreaga țară, după o lună martie, a treia lună martie din istorie, cea mai călduroasă și după două zile consecutiv ale lunii martie în care am înregistrat recorduri atât la nivelul temperaturilor minime, cât și maxime.”, a declarat Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.