Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul bibliotecii ASTRA din Sibiu declară că disponibilizările de personal nu vor afecta cititorii

bjastrasibiu.ro
biblioteca astra sibiu

Directorul celei mai importante biblioteci publice din judeţul Sibiu, "ASTRA", Silviu Borş, a declarat marţi pentru AGERPRES că disponibilizările de personal nu vor afecta cititorii.

"Din cele 28 de posturi propuse pentru a fi disponibilizate, 18 sunt vacante (personal de specialitate şi personal administrativ) şi 10 posturi sunt ocupate în acest moment (personal de specialitate). Programul de lucru cu publicul nu va fi redus, personalul de specialitate de la Compartimentul Relaţii cu publicul asigurând, prin rotaţie, accesul publicului la publicaţii (prin săli de lectură sau împrumut la domiciliu) în fiecare zi de lucru a săptămânii în intervalul orar 8-20, excepţie făcând filialele bibliotecii, cinci la număr. Reorganizarea instituţiei intervine în condiţiile alocării bugetare pentru anul în curs, conform bugetului aprobat. Pentru a asigura o funcţionare cât mai eficientă a instituţiei, vom proceda la o redistribuire a sarcinilor de lucru pentru întregul personal de specialitate. Este o situaţie pe care nu şi-o doreşte nimeni. Sperăm să asistăm la o revenire cât mai rapidă", a precizat directorul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu, Silviu Borş.

Liderul de grup al consilierilor judeţeni PSD Sibiu, Laura Barac, critică reducerea de personal de la Biblioteca ASTRA, scrie Agerpres.ro.

"Deciziile manageriale ale liderilor liberali care conduc judeţul lovesc şi în cultură. Biblioteca Judeţeană "Astra" Sibiu, prima bibliotecă publică a românilor din Transilvania şi una dintre cele mai vechi instituţii de cultură din Sibiu, va rămâne fără un sfert din angajaţi şi îşi va reduce programul de lucru cu publicul. Această aberaţie se întâmplă într-un oraş universitar prin excelenţă, fostă Capitală Culturală Europeană! Printr-un proiect de hotărâre care va fi supus votului consilierilor judeţeni în şedinţa din această lună, proiect iniţiat de doamna Daniela Cîmpean, se intenţionează reducerea cu 28 de posturi a statului de funcţii al Bibliotecii Judeţene "Astra". 10 dintre aceste funcţii sunt ocupate de oameni care de la 1 iulie vor rămâne fără un loc de muncă. În plus, intervalul de timp în care biblioteca judeţeană îşi va deschide porţile pentru iubitorii de lectură va fi considerabil redus, la doar patru zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare şi a salariilor angajaţilor. Aşa cum am repetat în numeroase rânduri, consilierii judeţeni ai PSD Sibiu nu vor gira niciodată concedieri şi reduceri de personal, dar nici reduceri salariale", a transmis PSD Sibiu printr-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.