Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul CIA declară că prietenia Rusiei cu China nu este necondiționată. Ce crede că va urma pentru Ucraina în următoarele 6 luni

www.gettyimages.com
william burns

Directorul CIA, William Burns, a declarat joi că, potrivit evaluărilor agenţiei de informaţii pe care o conduce, preşedintele chinez Xi Jinping a devenit un pic mai realist ca urmare a războiului din Ucraina, dar că ar fi o greşeală să subestimăm angajamentul Beijingului şi Moscovei faţă de parteneriatul lor comun, informează Reuters, citat de Agerpres.

În cadrul unui eveniment de politică externă desfăşurat la Universitatea Georgetown din Washington D.C., William Burns a mai spus că preşedintele Chinei menţine ambiţii serioase asupra Taiwanului şi a avertizat că un conflict asupra insulei ar fi "profund regretabil" pentru toate părţile implicate.

China, care anul trecut a semnat un parteneriat "fără limite" cu Rusia, s-a abţinut să condamne invadarea Ucrainei, chiar dacă ţările occidentale, în frunte cu Statele Unite, au impus Moscovei sancţiuni ample.

Xi Jinping surpins de performanţa slabă a militarilor ruşi

Directorul CIA, care a călătorit recent în Ucraina, unde s-a întâlnit cu preşedintele Volodimir Zelenski, a afirmat însă că Xi Jinping a fost probabil surprins şi nemulţumit de ceea ce a descris ca fiind performanţa slabă a militarilor ruşi. Burns a adăugat că prietenia dintre Rusia şi China nu este total fără limite.

Vorbind despre invazia rusă în Ucraina, Burns a estimat că următoarele şase luni vor fi "critice" pentru Ucraina, unde Moscova a obţinut progrese semnificative în ultimele săptămâni.

Burns a abordat în intervenţia sa şi problemele din Orientul Mijlociu. El a spus că guvernul de la Teheran este din ce în ce mai neliniştit de situaţia internă şi a menţionat curajul femeilor iraniene. El s-a declarat îngrijorat de perspectivele creşterii violenţelor dintre israelieni şi palestinieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.