Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul executiv de la Şahtior pune degetul pe rană: Agenţii de jucători profită de pe urma războiului din Ucraina

Sahtior Donetk

Directorul executiv al lui Şahtior Doneţk, Serghei Palkin, i-a acuzat pe agenţii de jucători că profită de pe urma războiului din Ucraina pentru a negocia transferurile fotbaliştilor străini, pe fondul extinderii de către FIFA a concesiilor pentru stranierii legitimaţi la cluburi din această ţară, informează DPA, potrivit agerpres.

Săptămâna trecută, FIFA a extins până pe 30 iunie 2023 posibilitatea ca jucătorii şi antrenorii străini din Ucraina şi Rusia să semneze contracte cu alte cluburi fără să aştepte perioada oficială de transferuri. Şahtior este un caz special chiar şi în acest context, echipa neputând juca meciurile de acasă pe Donbass Arena începând din 2014.

Campionatul Ucrainei a fost suspendat în februarie, fiind propusă reluarea sa în luna august.

Trei jucători de la Şahtior, Marlos, Dentinho şi Junior Moraes, au revenit în ţara lor sub formă de împrumut, în timp ce coechipierul lor Tete a fost împrumutat la Olympique Lyon, în timp ce Vitinho şi Carlos de Pena, de la Dinamo Kiev, au ajuns şi ei în Brazilia după izbucnirea conflictului armat.

Potrivit directorului executiv al lui Şahtior, unii agenţi au anticipat hotărârea FIFA, sfătuind cluburile să deturneze potenţialele taxe de transfer pentru cluburi către comisioane mai mari pentru agenţi.

"Unii agenţi ne distrug. Încearcă să fure jucători. Sunt neserioşi, contactează cluburi, spunându-ne să nu ne plătească (pe Şahtior - n. r.) şi contractele sunt încălcate. Nu vă puteţi imagina ce se întâmplă", a declarat Palkin pentru The Athletic.

"Puterea de a decide suspendarea contractelor este acum în mâinile agenţilor de jucători. Asta nu reflectă intenţia clubului de a salva jucătorii şi investiţiile", a spus oficialul lui Şahtior.

Singura excepţie este dacă se ajunge la un acord între cluburi şi angajaţii străini până pe 30 iunie, ceea ce compromite poziţia de negociere a cluburilor ucrainene.

Un exemplu este talentatul mijlocaş brazilian al lui Şahtior, Marcos Antonio, care, după ce a efectuat vizita medicală, urmează să semneze cu Lazio pentru un preţ redus.

În timp ce decizia FIFA confirmă argumentul că bunăstarea jucătorilor înlocuieşte securitatea financiară a cluburilor, Palkin consideră că ea nu a făcut altceva decât să le ofere şi mai multă putere agenţilor.

"Acum avem nouă zile ca să convenim cu jucătorii noştri vânzarea sau împrumutul lor către cluburi străine, ceea ce este pur şi simplu imposibil", a spus Palkin.

"FIFA nu a ajutat cluburile ucrainene cu adoptarea unor reguli. Dimpotrivă, a complicat mult negocierile noastre cu jucătorii, iar pe agenţi i-a făcut şi mai puternici şi mai bogaţi", a afirmat el.

Dinamo Kiev este pregătită de aproape doi ani de Mircea Lucescu, cel mai de succes antrenor din istoria lui Şahtior, pe care a pregătit-o între 2004 şi 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.