Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul general al JPMorgan Chase & Co., Jamie Dimon, cel mai influent bancher din lume, a fost operat de urgenţă pe inimă

Sanador
operatie doctori spital

Directorul general al JPMorgan Chase & Co., Jamie Dimon, considerat de mulţi drept cel mai influent bancher din industrie, a fost operat de urgență pe cord, joi, transmite Bloomberg, potrivit MEDIAFAX.

Şeful celei mai mari bănci din Statele Unite s-a prezentat singur joi dimineaţă la spital după ce a simţit dureri în piept.

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur: Acest fapt arată cât de bolnavă este România!

Decizia de a se prezenta la spital i-a salvat cel mai probabil viaţa pentru că a fost diagnosticat de medici cu o disecţie aortică acută, o separare a straturilor peretelui aortic care într-o majoritate din cazuri este diagnosticată doar post-mortem.

Controlul asupra activităţilor JP Morgan a fost preluat temporar de locotenenţii lui Dimon, co-preşedinţii Daniel Pinto şi Gordon Smith, care vor îndeplini sarcinile de conducere până la recuperarea lui Dimon.

"A fost diagnosticat repede şi operaţa a avut succes", a transmis banca într-un comunicat.

Dimon, care are 63 de ani, este cel mai proeminent şef din industria bancară globală. Directorul colosului JP Morgan este considerat de mulţi în Statele Unite drept purtătorul de cuvânt al industriei, el promovând mai nou modificarea legislaţiei aplicabilă băncilor de invesiţii, Dodd-Frank, lege introdusă după Marea Recesiune. Dimon conduce banca de aproape 15 ani şi este singurul şef de bancă mare care a supravieţuit crizei financiare din 2008-2009, criză provocată de bănci care a devastat economia globală. El deţine şi funcţia de preşedinte al băncii.

Citește și: Traian Băsescu explodează: Va arunca în aer!

Dimon va fi ieşit din activitate cel puţin câteva luni, potrivit specialiştilor medicali consultaţi de Bloomberg. Există însă şi şansa ca Dimon să nu se recupereze, rata de deces a operaţilor fiind de circa 3%, arată un studiu din septembrie 2019.

După ce a fost diagnosticat cu cancer la gât în 2014, Dimon a mai dispersat din responsabilităţi co-preşedinţilor Smith şi Pinto ca parte dintr-un plan de succesiune. Sursa citată scrie însă că niciunul dintre ei nu sunt confirmaţi de boardul JP Morgan ca viitori şefi ai celei mai mari bănci din Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.