Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul medical al Matei Balș: 'Putem să facem un profil al pacientului cu risc la AstraZeneca'

Antena 3
Adrian Marinescu

Dr. Adrian Marinescu, director medical al Institutului 'Matei Balş', a comentat, miercuri, la Antena 3, variantele pe care le au medicii şi populaţia după anunţul făcut de Agenţia Europeană pentru Medicamente despre riscul de formare a cheagurilor de sânge după vaccinul AstraZeneca.

„Cred că datele din ultimul timp stabilesc o relaţie de cauzalitate între vaccin şi tromboze, numai că aceste cazuri sunt foarte rare şi acest lucru se vede în statistică. Cred că ar trebui să privim lucrurile în felul următor: orice medicament, orice vaccin, are şi reacţii adeverse notabile. Dacă acestea sunt foarte rare, putem să ne gândim în raport cu beneficiile. Dar putem să mai facem ceva: un profil al pacientului cu risc.

Trebuie să stabilim dacă sunt factori preexistenţi, care pot fi potenţaţi de vaccin. Şi atunci este de discutat. Ce se spune despre tineri, despre cei până în 55 de ani, şi despre faptul că femeile au o probabilitate mai mare sunt, deocamdată, doar constatări. Nu există o explicaţie. Nu s-a stabilit mecanismul exact prin care se produc aceste cazuri. Dar e clar că trebuie să fim prudenţi...”, a spus Adrian Marinescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.