Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul OMS: 'Pandemia noului coronavirus este controlabilă'

oms

Pandemia noului coronavirus este ”controlabilă”, a subliniat joi directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în cadrul unei reuniuni cu statele membre, la sediul acestei Agenţii ONU specializate, la Geneva, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Este vorba despre o pandemie controlabilă”, dar ”nu putem combate un virus dacă nu ştim unde se află. Asta înseamnă că este necesară o supraveghere robustă în vederea găsirii, izolării, testării şi tratării fiecărui caz, pentru a rupe lanţul transmiterii”, a subliniat Tedros Adhanom Ghebreyesus în faţa diplomaţilor.

El a subliniat că ţările este necesar să adopte o ”abordare globală (...) adaptată situaţiei lor, cu îndiguirea ca pilon central” şi a îndemnat ţările ”să găsească echilibrul just între protecţie şi sănătate, prevenirea perturbărilor economice şi sociale şi respectarea drepturilor omului”.

România ÎNCHIDE șapte puncte de trecere a frontierei, de joi dimineața

”Pentru a salva vieţi, trebuie să reducem transmiterea. Asta înseamnă că trebuie să izolăm cât mai multe cazuri posibil şi să punem în carantină contectele lor cele mai apropiate”, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”Chiar dacă nu puteţi opri transmiterea, puteţi încetini şi proteja instituţiile de sănătate, azilele de bătrâni şi alte spaţii vitale - dar numai dacă testaţi toate cazurile suspecte”, a avertizat el.

Unele ţări duc o lipsă acută de material, iar şeful OMS a anunţat că organizaţia sa lucrează ”zi şi noapte” pentru a le veni în ajutor.

Agenţia specializată a ONU a trimis deja echipament de protecţie în 57 de ţări şii se pregăteşte să expedieze în alte 28.

Ea a trimis totodată furnituri de laborator în 120 d ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.