Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul TVR: Nu voi demisiona

Stelian-Tanase

Presedintele director general al TVR, Stelian Tanase, a declarat miercuri ca nu va demisiona din functie si ca asteapta sa fie 'dat afara de catre Guvern, de catre primul ministru, de catre majoritatea din Parlament'.

El a aratat, în cadrul mesei rotunde 'Televiziunea publica în spatiul media din România. Situatia actuala - cauze - perspective - solutii' ca, atunci când a solicitat întrevederi urgente pentru a rezolva problemele televiziunii publice, a fost refuzat.

'Dar voi continua (...) Cred ca asta e rolul meu, sa apar aceasta institutie în fata imixtiunii politice. Si am sa o fac cât o sa supravietuiesc la conducerea ei. Si n-am de gând sa demisionez. Trebuie sa va spun ca, în prima parte a mandatului, tot timpul m-am gândit sa plec. Mi s-a parut ca e prea greu, nici înauntru nu sunt înteles, în afara, nu mai vorbesc. Dar de când am dus acest razboi, la începutul lui septembrie, cu puterea, a început sa îmi faca placere sa duc acest razboi, în sensul ca am stiut ca n-o sa cedez si am renuntat la gândul demisiei. Nu voi demisiona. Astept sa fiu dat afara de catre Guvern, de catre primul ministru, de catre majoritatea din Parlament, pentru ca eu cred ca mi-am gasit o menire cinstita. Am mai dat batalii cinstite în ultimii 25 de ani si cunoasteti istoria mea. Voi da si aceasta batalie. Televiziunea trebuie salvata, si financiar, si independenta ei politica (...) televiziunea trebuie aparata', a afirmat presedintele director general al TVR.

Stelian Tanase s-a referit, miercuri, si la unele 'imixtiuni grosolane'.

'As putea sa dau multe exemple de imixtiuni grosolane prin care mi s-au cerut decizii, sefi importanti care au venit la televiziune sau pe alte cai ... pe care le-am refuzat si m-am opus categoric, de unde a început aceasta ignorare a nevoilor Televiziunii la nivelul Guvernului si atacurile publice pe care le cunoasteti', a precizat Tanase.

Seful TVR a subliniat ca nu a cedat pentru ca, pentru el, 'esentiala a fost apararea demnitatii jurnalistilor, a profesionistilor, a televiziunii publice, care nu poate fi amestecata în jocurile politice'.

Stelian Tanase a mentionat ca 'asta s-a întâmplat si sub alte guverne si sub alte partide la putere'.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.