Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul Twitter a demisionat din funcție: speculații privind adevăratul motiv

Inc.com
jack dorsey

Jack Dorsey a demisionat de la conducerea Twitter şi urmează să fie înlocuit cu CTO Parag Agrawal, a anunţat luni compania, relatează The Guardian, arată News.ro.

Direcotrul general al Twitter ar urma să-şi anunţe retragerea din funciile de conducere, anunţa CNBC anterior.

Această veste a condus imediat la aprecierea acţunilor Twitter pe Wall Street, cu 11% în deschiderea şedinţei, după care s-a stabilizat la +5%.

Jack Dorsey deţine o poziţie atipică. El conduce atât Twitter, cât şi societate de plăţi online Square, al cărei cofondator este din 2009.

Această conducere împărţită a ridicat numeroase întrebări despre capacitatea lui Jack Dorsey de a gestiona cu adevărat zi de zi reţeaua de socializare.

Dorsey a experimentat turbulențe substanțiale în ultimii ani la compania pe care a co-fondat-o. Anul trecut, partea interesată de Twitter, Elliott Management, a încercat să-l elimine din suita executivă din cauza creșterii lente a platformei. Dorsey s-a confruntat și cu reacții negative din cauza ezitării sale de a cenzura utilizatorii, în special personalități publice precum fostul președinte Donald Trump. Twitter a luat măsuri pentru a gestiona răspândirea dezinformării pe platformă anul trecut — în special în ceea ce privește alegerile prezidențiale și pandemia de coronavirus — și la începutul acestui an l-a interzis definitiv pe Trump de pe Twitter. Dorsey s-a alăturat altor directori generali de tehnologie pentru a depune mărturie în timpul unei audieri a Congresului din martie cu privire la rolurile platformelor de social media în revolta de la Capitoliul din 6 ianuarie din Washington, D.C.

La 18:30 ora României, adică la două ore de la începutul şedinţei de tranzacţionare de pe Wall Street, acţiunile TWTR se tranzacţionau la 47,4 dolari, în creştere cu 2,2%, inforrmează Ziarul Financiar, arată Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.