Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul ZF, profeție SUMBRĂ: statul a tăiat salariile la un deficit mai mic decât acum. Urmează o criză economică!

zf.ro
grafic scadere

Directorul editorial ZF, Cristian Hostiuc, spune că lucrurile nu arată tocmai bine pentru România, în condițiile în care Guvernul a tăiat cu 25% salariile în 2010, când deficitul la bugetul de stat era de un miliard de euro, precizând că acum "deficitul e în ceruri".

Citește și: Traian Băsescu a înțeles jocul: cine stă în spatele încătușării Sorinei Pintea

"Piețele bursiere sunt pentru șacali, ca să spunem așa, cu toate că și tu și eu, noi suntem indirect acționari la Bursa de la București. Și asta ne afectează pensia pentru că noi suntem în Pilonul II, iar Pilonul II de Pensii, prin cei care administrează, sunt cei mai mari investitori de la Bursa din București. Dacă noi ne uităm acuma, îți pot spune că pensia ta de peste 20 de ani astăzi e puțin mai mică", spune Cristian Hostiuc, făcând referire la ultimele evoluții ale Bursei.

Directorul editorial ZF subliniază că bursa este un indicator a ceea ce s-ar putea întâmpla în economie.

"Eu cred că deja avem scădere economică. Noi aveam scădere economică de anul trecut în Statele Unite, în Europa, ca să nu mai vorbim de China, a venit această criză de coronavirus și acuma toată lumea își pune problema dacă nu cumva am intrat într-un ciclu mai lung de recesiune. Probabil că vom intra. Germania deja este în recesiune și este cea mai puternică economie a Europei (...)Lucrurile nu arată tocmai bine. În acest moment, în România, noi încă nu am văzut, noi trăim încă într-o petrecere, dar sunt întreruperi ale unor cursuri comerciale, va fi un impact asupra celor care vând, fie că ești retailer, fie că ești o gogoșerie, că ești o cafenea. Și următorul pas este că totul se duce în buget, de fapt primul pas. Dacă tu, cafenea, ești afectată, cum totul se duce în buget, bugetul va avea venituri mai scăzute", a completat Cristian Hostiuc.

Potivit acestuia, e foarte puțin probabil ca majorările de pensii și de salarii să se mai producă.

"Bugetul României a fost arătat foarte bine pe hârtie, în realitate mă tem că nu va putea fi susținut, chiar și în cazu în care nu se vor da majorări de pensii și salarii. Nu cred că se va mai ajunge la majorări de pensii de 40%. Bugetul nu are cum. Ar trebui să se întâmple ceva extraordinar ca Guvernul care va fi atunci să dea majorările de salarii. Deci haideți să uităm majorările de salarii. Problema este că bugetul, în forma actuală, chiar și fără majorările de salarii, nu cred că poate susține o scădere economică și o scădere a veniturilor bugetare (...) România a tăiat salariile cu 25% și a majorat TVA-ul de la 19 la 24% când noi aveam un deficit la buget de un milliard de euro. Acum deficitul este în ceruri", a completat Cristian Hostiuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.