Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diriginte de şantier, trimis în judecată după ce a ajutat un primar să fraudeze fonduri

ciocanel judecator

Procurorii DNA Iaşi au trimis-o în judecată pe Tănica Creţu, la data faptei diriginte de şantier, după ce a sprijinit un primar să fraudeze fondurile nerambursabile întocmind mai multe documente false.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri Agerpres, Tănica Creţu este acuzată de complicitate la tentativă de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. "În cursul anului 2010, în contextul derulării proiectului "Sistem de colectare selectivă a deşeurilor menajere în comuna Dimitrie Cantemir, judeţul Vaslui - Staţie de sortare şi depozitare a materialelor refolosibile şi gunoi menajer, platforme betonate...", inculpata Creţu, în calitate de diriginte de şantier responsabil cu derularea lucrărilor, secretar şi membru al comisiei de recepţie, l-a sprijinit pe primarul comunei respective să fraudeze fondurile nerambursabile întocmind mai multe documente false (proces-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, situaţia de lucrări, etc.)", susţin procurorii.

DNA precizează că înscrisurile au fost depuse de primar la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord Est, pentru aprobarea cererii de plată prin care s-a solicitat rambursarea sumei de peste 52.000 de euro, cerere care a fost refuzată integral de autoritatea de implementare a proiectului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.