Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dirijorul Jonathan Berman și violistul Răzvan Popovici, concerte live la Filarmonica George Enescu

fge.org.ro
filarmonica enescu

Filarmonica „George Enescu” continuă seria de concerte live, fără spectatori, în sala Mare a Ateneului Român. Joi, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii este condusă, pentru a doua săptămână în cadrul stagiunii online, de dirijorul englez Jonathan Berman, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al instituției, programul prezentat pe canalele online ale instituției este alcătuit din Variaţiuni pe o temă de Haydn, op. 56 de Johannes Brahms, Andante şi Rondo Ungarese pentru violă şi orchestră, op. 35 de Carl Maria von Weber și Simfonia nr. 40, în sol minor, KV 550 de Wolfgang Amadeus Mozart.

Citește și: Noua HARTĂ politică a României - Rezultatele obţinute de partide în fiecare judeţ

Solistul Răzvan Popovici va interpreta Romanţă pentru violă şi orchestră op.85, pentru a-l omagia pe compozitorul Max Bruch (1838-1920) la 100 de ani de la dispariție.

„În secolul XX, muzica lui Bruch a devenit apreciată tocmai pentru trăsăturile care i-au fost reproșate în epocă: spargerea tiparelor, expresia liberă, discursul muzical bazat pe inspiraţie şi mai puţin pe reguli. Cel mai important succes atins de Bruch a fost cel care contează, în ultimă instanţă, cel mai mult, chiar şi pentru artiştii cei mai riguroşi: priza la public”, apreciază muzicologul Mihai Cojocaru.

Concertul transmis live va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu“: site, pe pagina de Facebook și pe canalul YouTube.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.