Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua HARTĂ politică a României - Rezultatele obţinute de partide în fiecare judeţ

harta alegeri parlamentare

PSD este câştigătorul alegerilor parlamentare de duminică, 6 decembrie, chiar dacă este puţin probabil să facă o majoritate în Parlament. În doar două luni, harta politică a ţării s-a schimbat semnificativ, PNL pierzând mai multe judeţe în faţa PSD, dar şi în faţa USR.

Raportat la votul din 27 septembrie pentru preşedinţia consiliilor judeţene, PNL a pierdut Suceava, Iaşi, Prahova şi parţial Caraş-Severin în favoarea PSD şi Timişul şi Braşovul în favoarea USR-PLUS. Liberalii au şi recuperat un judeţ de la PSD - Bistriţa-Năsăud. La nivel naţional, PNL a reuşit să piardă nu mai puţin de un milion de voturi în doar două luni.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă tabelul centralizator cu voturile obţinute de fiecare partid, pe judeţe, şi harta politică rezultată din alegerile parlamentare.

content-image

content-image

Cu roşu sunt reprezentate judeţele câştigate de PSD, cu galben judeţele câştigatate de PNL, cu verde judeţele câştigate de UDMR, iar cu albastru judeţele câştigate de USR-PLUS. În Caraş-Severin se înregistrează o situaţie inedită, cu o victorie a PNL la Senat şi o victorie a PSD la Camera Deputaţilor.

Spre comparaţie, mai jos se poate vedea harta politică rezultată din alegerile locale din 2020, dar şi harta politică rezultată din alegerile europarlamentare din 2020.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.