Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discriminarea, responsabilă pentru supraexpunerea minorităţilor în Marea Britanie

discriminare

Repercusiunile disproporţionate ale pandemiei de coronavirus asupra persoanelor de culoare şi minorităţilor ce trăiesc în Marea Britanie sunt rezultatul "deceniilor de discriminare", denunţă marţi un raport care deplânge de asemenea inacţiunea guvernului de a le proteja, relatează France Presse.

Impactul pandemiei asupra acestor categorii de populaţie este "consecinţa deceniilor de nedreptate structurală, inegalitate şi discriminare care devastează societatea noastră", subliniază autoarea acestui studiu realizat la cererea opoziţiei laburiste, Doreen Lawrence, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Colegul lui Dan Bittman, reacție dură: Vă spun că am un IQ peste medie. Mie îmi pute ceva și cred că multora la fel

Persoanele de culoare, asiatice şi minorităţile etnice sunt mai susceptibile să lucreze în locuri de muncă expuse virusului, "sunt mai predispuse să aibă comorbidităţi care cresc riscul de boli grave şi mai susceptibile să se confrunte cu obstacole în accesul la asistenţa medicală", enumeră noul raport. Aceste categorii au fost de asemenea ţinta "unui rasism ruşinos", în contextul în care "unii încearcă să dea vina pe diferite comunităţi pentru răspândirea virusului".

Mai multe studii au arătat că riscul este mult mai mare pentru persoanele de culoare, asiatice şi alte minorităţi etnice care trăiesc în Regatul Unit să moară dacă au contractat noul coronavirus, mai ales din cauza factorilor socio-economici.

"Persoanele de culoare, asiatice şi minorităţile etnice au fost supraexpuse, subprotejate, stigmatizate şi neglijate în timpul acestei pandemii", a spus Doreen Lawrence, membră a Camerei Lorzilor şi angajată de ani de zile în sprijinirea tinerilor defavorizaţi.

Ea solicită guvernului conservator să acţioneze pentru a reduce impactul disproporţionat al pandemiei asupra acestor categorii de populaţie în următoarele luni.

Citește și: Document făcut public de Gheorghe Piperea! Ecaterina Andronescu și Șerban Nicolae l-au denunțat pe Nicușor Dan la DNA

Doreen Lawrence consideră că angajatorilor ar trebui să li se ceară în mod legal să publice evaluările de risc ale COVID-19 pe un portal guvernamental şi să ofere echipamente de protecţie salariaţilor lor.

Guvernul ar trebui de asemenea să suspende regula care îi împiedică pe unii migranţi să acceseze ajutorul de stat şi, pe termen lung, să elimine barierele din calea accesului la servicii şi informaţii de sănătate, recomandă ea.

La rândul său, un purtător de cuvânt al guvernului a subliniat că "o serie de factori pun diferite grupuri la risc crescut de infecţie şi deces din cauza COVID-19".

"Din acest motiv, trebuie să fim atenţi la identificarea cauzelor profunde ale disparităţilor pe care le constatăm şi să nu presupunem că acestea sunt dovezi ale discriminării sau tratamentului injust în serviciile publice precum NHS", serviciul public de sănătate, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.