Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuție tensionată între Tudorel Toader și Augustin Lazăr la CSM: 'Doamne Dumnezule', vorba generalului, seamănă a tergiversare

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

În ședința de joi a CSM, în care s-a decis amânarea audierii Adinei Florea, candidatul propus la șefia DNA, au avut loc discuții aprinse între Tudorel Toader și Augustin Lazăr privind motivul amânării ședinței. Ministerul Justiției a vorbit despre tergiversarea numirii unui șef la DNA, iar, în replică, procurorul general a spus că sesizarea transmisă IJ privind-o pe Adina Florea este o atribuție de serviciu.

"Spuneam printre altele că va trebui să indepărataţi, prin motivare, suspiciunea care va plana cu privire la faptul că această adresa a Parchetului General a venit la dumneavoastră pe 25 septembrie, nu ieri, alaltărieri, dar din câte ştiu eu, sper să nu greşesc, tot domnul procuror general a sesizat Inspecţia Judiciară. Pe 25 ne transmite această adresă şi ca sesizarea catre IJ ar fi ajuns in dupa amiaza zilei de ierim care evident nu cred ca a fost repartizata unui inspector aleatoriu, cum se face. (...)De aceea eu îmi întăresc această poziţie, tind să am şi eu suspiciunea mea nu cea din spaţiul public care o să apară, cum de, doamne Dumnezeule, vorba generalului, cum de azi avem audierea, dar cu doua zile înainte ne transmite adresa şi cu o zi înainte sesizarea Inspecţiei Judiciare. Dacă nu seamănă aşa a tergiversare... dar generalul ne va spune sigur", a spus Tudorel Toader.

"S-ar sugera oare doamne Dumnezeule că noi, în baza atribuţiilor de serviciu, să nu ne fi făcut datoria, să fi lăsat lucrarea asta deoparte ca nu cumva să se interpreteze. Domnule ministru, întotdeauna ne-am asumat ce am făcut. Dacă cineva va dovedi că am acţionat cu rea credinţa sunt gata să răspund, dar nu e cazul", a spus Augustin Lazăr.

"Staţi putin că vorbeşte pentru presă. Altceva voiam. Să confirmaţi că aţi sesizat Inspecţia Judiciară ieri", a replicat Tudorel Toader dupa ce vicepresedintele CSM a cerut încheierea discutiei.

"Uitaţi care e chestiunea, e un ghid al relaţiilor cu presa care spune în ce condiţii se face sau nu comunicarea de presa şi în ce condiţii e permis să se discute public de procedura disciplinară. Vă pot spune în particular", i-a răspuns procurorul general al României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.