Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuții cu iz NUCLEAR: Întâlnire DE FOC între Rusia și Coreea de Nord la Phenian

Curierul National
rusia coreea de nord

Un negociator nord-coreean în domeniul nuclear şi un consilier al preşedintelui Rusiei s-au întâlnit pe 15 martie la Phenian pentru un schimb de puncte de vedere, a transmis vineri postul de radio Free Asia, preluat de Yonhap, citând o sursă din ambasada rusă la Phenian.

Potrivit postului de radio american, cei doi oficiali sunt Choe Son-hui, negociatorul adjunct al Coreei de Nord pe probleme nucleare, şi Anton Hlopkov, director al Centrului de Studii Energetice şi de Securitate al Rusiei şi consultant, în cadrul unui comitet, al Consiliului Federaţiei Ruse, condus de preşedintele Vladimir Putin. Hlopkov este singurul expert în non-proliferare dintre consilierii lui Putin, afirmă Yonhap.

Citește și: SCENARIUL TERIBIL anunțat din SUA: Ce acțiune MILITARĂ face Rusia

Choe este şeful biroului America de Nord din ministerul de externe de la Phenian şi adjunct al şefului delegaţiei nord-coreene la negocierile - în prezent îngheţate - între şase părţi pentru oprirea programului nuclear al ţării sale. El a subliniat în cadrul întâlnirii că este nevoie de un dialog bilateral sau multilateral pentru detensionarea situaţiei din peninsula coreeană, anunță Agerpres.

Insistenţa lui Choe poate fi interpretată ca un apel la sprijin din partea Moscovei pentru redeschiderea negocierilor în domeniul nuclear, arată postul de radio citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.