Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discurs viral susținut de Bill Gates despre inegalitățile sociale în criza Covid-19: ’A adâncit aceste diferențe chiar mai rău!’ Când va fi gata vaccinul

Bill Gates

Fondatorul Microsft, Bill Gates, a vorbit despre efectele nocive ale pandemiei. El a subliniat că inegalitățile sociale sunt mult mai evidențiate acum, dar se arată optimist în puterea specialiștilor de a găsi un vaccin anti-Covid-19. Cel mai probabil, spune Gates, vaccinul va fi gata vara viitoare.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă principalele declarații făcute de Bill Gates din cadrul celui mai recent interviu oferit:

„Un lucru pozitiv este că în țările în curs de dezvoltare putem observa o dezvoltare treptată. Din 2000 am redus numărul copiilor care mor până la 5 ani și jumătate, iar malnutriția scade, este în scădere. În mod normal când facem acest raport la Națiunile Unite avem această ambiție de a monitoriza parcursul încet dar sigur al progresului și de a evidenția țările care fac progrese și se descurcă mai bine.

Din nou cu 25 de ani în urmă

Anul acesta, din păcate, raportul a arătat rău. Lucrurile la care ne-am uitat (de exemplu câți copii își primesc vaccinul) a scăzut iar unde era acum 25 de ani în urmă. Am crescut treptat, iar acum din nou am căzut. Ce înseamnă asta? Multe boli și alte lucruri aferente.

Deci doar dacă ne uităm la numărul de morți provocat de Covid-19 în niciun fel, chiar și pentru țările bogate, nu putem cuprinde efectele negative ale panedemiei și întreaga dramă. Lucruri precum sănătatea mentală, deficitul educațional sau alte boli care afectează sistemul educațional și medical... este mult mai greu să dimensionezi așa ceva.

În raport am arătat, în special pentru țările sărace, că foametea, sărăcia și bătălia pentru medicamente sunt cu un imens pas în spate.

Inegalitate socială

Aproape toate dimensiunile inegalității sociale, diferențe între bogați și cei cu venituri medii, se văd. Această pandemie a adâncit aceste diferențe chiar mai rău. O putem vedea la școală: dacă trăiești într-o casă mică sau comunitate mică nu ai o conexiune bună la internet, mergi la o școală care nu face cursuri online... Rămâi în urmă! Și asta va avea efecte pe termen lung în viața individului. Cu totul altfel stă situația dacă trăiești într-o localitate unde școlile sunt finanațate bine sau chiar în extrema cealaltă, la o școală privată. Cel mai probabil cursurile se fac online, ai conexiune bună la internet și ai un spațiu unde poți să ai parte de liniște pentru a studia.

Locurile de muncă pe care noi le considerăm bune sunt cele care îți permit să lucrezi pe Zoom sau alte platforme, în detrimentul unui job într-un restaurant.

Deci concluzia mea este că nu ne-am pregătit bine pentru o astfel de pandemie. Eu am fost unul dintre băieții care am tras un semnal de alarmă, dar nici măcar eu n-am fost în stare să apreciez câte inegaligăți sociale va aduce această pandemie.

Despre distribuția informației în comunitate

Revoluția digitală în unele aspecte a făcut mai ușor să vedem totul din jurul nostru. Putem urmări statisticile live și lucra de acasă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru Internet! Dar cu toate acestea a scos teorii ale conspirației și se răspândesc mai repede decât adevărul, chiar eu am fost acuzat de tot felul de lucruri. Asta poate fi periculos. „Ar trebui să port mască sau nu?” – și alte întrebări de genul acesta în detrimentul lucrului în comun astfel încât să trecem peste panemie reprezintă, într-adevăr, un risc.

Îți pui întrebarea cum ar trebui să procedeze guvernul din țara ta: e foarte dificil. Știm că publicațiile serioase sunt atente la ce publică și nici nu ar vrea cineva să se ajungă la cenzură. Dar unele informații nebunești care se răspândesc, cum sunt și pe Facebook, ne întrebăm: care e rolul lor acolo? Care este responsabilitatea lor? Asta e o dezbatere.

Sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem.

Este foarte trist că vedem inegalitate socială printre oameni și în societate.

Ce trebuie schimbat

Trebuie îmbunătățită telemedicina și sistemul de sănătate. Bineînțeles, cursurile online pot fi făcute mai bine. Sunt câteva lucruri care pot îmbunătăți flexibilitatea.

Când va fi gata vaccinul

Cel mai probabil anul viitor avem vaccinul și putem crește numărul elevilor care merg la școală. Dacă lucrurile merg bine, până la vară ar trebui să ne întoarcem la normal și să avem un număr suficient de doze astfel încât chiar evenimentele publice și-ar putea desfășura activitatea. La finalul lui 2021 sper ca SUA să închidă golurile: școala, vaccinul etc. De aici înainte nu știu dacă oamenii vor reveni la muncă sau vor merge des în concedii. Eu sunt optimist și cred că lucrurile vor fi diferite.

Guvernele au eșuat prin faptul că nu au anticipat un astfel de eveniment”, a declarat Gates într-un interviu pentru Stephen Curry.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.