Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuţii aprinse în CSM - Ministrul Justiţiei, luat la rost pentru amestecul ambasadelor în justiţie: 'Un atentat la independenţa şi suveranitatea României'

csm

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, şi-a atras din nou criticile judecătorilor din CSM, din cauza faptului că implică ambasadele străine în justiţie, inclusiv în chestiunea desfiinţării SIIJ. Judecătoarea Gabriela Baltag a propus în şedinţa de joi a Secţiei pentru Judecători a CSM să se adopte o poziţie instituţională împotriva implicării ambasadelor în justiţia din România.

"Aş vrea ca Secţia pentru judecători să adopte o hotărâre cu privire la aceste intruziuni diplomatice în afacerile interne ale României pe segmentul justiţiei. Mi se pare chiar un atentat la independenţa şi suveranitatea României. Mă uit în Constituţie şi văd că voi avem o obligaţie importantă, aceea de fidelitate faţă de statul român şi trebuie să arătăm care sunt neregulile.

Aceleaşi aspete de agresiune legislativă se petrec şi astăzi. Cu acordul ministrului Justiţiei, care e chiar bucuros. Mi se pare foarte grav. Mă întreb dacă diplomaţii noştri îşi pot permite asemenea comportamente în alte state.

Propun să luăm astăzi o poziţie publică. Toată luna februarie am asistat la genul acesta de comunicate, de poziţii publice. Ministrul Justiţiei nesocoteşte voinţa sistemului judiciar, dar se laudă cu ce doresc alţii. Nu e vorba de niciun parteneriat strategic aici. Ştim şi noi ce conţine acest parteneriat. Aici e vorba despre sistemul judiciar. Mai rămâne să ne spună ambasadele şi ce hotărâri să adoptăm", a afirmat judecătoarea Gabriela Baltag.

Judecătoarea se referă la comunicatele de presă emise de Ministerul Justiţiei, după întâlniri cu ambasadorii SUA, Franţei şi Germaniei, în care se preciza că ambasadele sprijină desfiinţarea SIIJ, modificare avizată negativ de CSM.

Şedinţa Secţiei pentru judecători a CSM este în desfăşurare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.