Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuții aprinse între Premierul Moldovei și bașcanul Găgăuziei pe tema dublei cetățenii a ofițerilor de informații: V-am spus eu unde stau trădătorii de patrie

Inquam Photos / Andrei Mardari
Dorin Recean

Bașcanul Găgăuziei din Republica Moldova, Irina Vlah, s-a arătat indignată de faptul că ofițerii Serviciului de Informații și Securitate au posibilitatea de a deține mai multe cetățenii. În cadrul ședinței de azi a Guvernului de la Chișinău, ea a menționat că în aceste circumstanțe, ofițerii SIS ar putea servi intereselor altor state, având cetățenia acestora, fapt ce reprezintă „trădare de patrie”.

Drept răspuns, prim-ministrul Dorin Recean a declarat că „trădătorii de patrie pot avea și o cetățenie”.

„Nu este problema ca ofițerii SIS sau alți angajați în serviciul public să aibă două cetățenii. Este o practică europeană normală... Noi, pe stradă, dacă o să mergem sau o să ne adâncim în anumite subsoluri, o să vedem o mulțime de cetățeni exclusiv ai Republicii Moldova, dar trădători de patrie”, a declarat el.

Bașcanul a precizat că SIS se ocupă de securitatea națională, fapt pentru care trebuie să dețină doar cetățenia R.Moldova.

„O privire foarte îngustă care demonstrează lipsă de înțelegere a naturii acestui serviciu... V-am spus eu unde stau trădătorii de patrie. Uneori se apropie și de dumneavoastră”, a adăugat Recean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.