Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuţiile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană despre viitorul serviciilor financiare sunt în fază preliminară

brexit, bani

Marea Britanie nu a început încă ”discuţii substanţiale” cu Uniunea Europeană despre viitorul serviciilor financiare, a declarat miercuri ministerul britanic de Finanţe, Philip Hammond, relateză Bloomberg, potrivit news.ro.

”Abia am trecut de acordul referitor la perioada de implementare, nu am ajuns la discuţii de substanţă referitoare la parteneriatul viitor. Dar ne aflăm în faza preliminară, de explorare a ceea ce ar fi posibil pentru serviciile financiare”, a spus Hammond în comisia de finanţe a Parlamentului.

Hammond a arătat că s-a întâlnit marţi cu comisarul pentru servicii financiare al UE, Valdis Dombrovskis, pentru a discuta despre îngrijorările existente în industria financiară referitoare la perioada imediat ulterioară Brexit.

Dombrovskis a declarat în această săptămână că în primul rând sectorul privat trebuie să se asigure că actualele contracte nu vor fi perturbate atunci când Marea Britanie va ieţi din UE.

Poziţia oficialului UE contrastează cu cea a Marii Britanii, care a pus pe primul plan o soluţie legislativă pentru pericolul reprezentat de Brexit pentru contracte în valoare de mii de miliarde de dolari.

Hammond a spus că orice aranjament viitor ”ar trebui să aibă mecanisme corespunzătoare pentru rezolvarea oricărei întrebări referitoare la pierderea sau nu a echivalenţei şi recunoaşterii reciproce şi că ar trebui să existe o perioadă corespunzătoare de informare, astfel încât companiile să poată înţelege că, chiar dacă vor pierde accesul pe piaţă, vor putea să planifice o strategie alternativă de afaceri”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.