Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuțiile piloților din avionul doborât vor fi cunoscute! Cutiile negre sunt intacte

img avion

"Cutia neagră era avariată, dar memoria era intactă şi nu s-a găsit vreo dovadă sau semn că a fost alterată", a anunţat într-un comunicat Biroul olandez pentru Securitate (OVV), care va coordona ancheta asupra avionului aparţinând companiei Malaysia Airlines doborât în Ucraina.

Cutiile negre - care au de fapt culoarea portocaliu - au fost predate de către rebeli proruşi, în noaptea de luni spre marţi, unor experţi malaezieni care le-au predat, la rândul lor, olandezilor.

Avionul de tip Boeing 777 malaysian care asigura o legătură Amsterdam-Kuala-Lumpur probabil a fost doborât cu o rachetă trasă dintr-o zonă controlată de către rebeli proruşi susţinuţi de Rusia, potrivit Satelor Unite.

Cutiile negre permit înregistrarea conversaţiilor din cabina piloţilor şi datele tehnice ale zborului. Însă este puţin probabil ca ele să furnizeze informaţii care să permită identificarea originii tirului care a doborât avionul malaezian.

Potrivit unor oficiali de rang înalt din cadrul serviciilor americane de informaţii, zborul MH17 ar putea să fi fost doborât "din greşeală" de către separatişti proruşi prost antrenaţi.

Biroul britanic pentru anchetarea accidentelor aeriene (AAIB) este însărcinat să determine cauzele acestei drame, analizând înregistrările sunetelor din cabină.

"Datele din cutia neagră au fost transferate şi conţin informaţii valide despre zbor", a dat asigurări OVV, subliniind că acestea urmează să fie analizate.

Echipa va începe să examineze joi cea de a doua curie neagră, care a înregistrat datele tehnice ale zborului. "Acest lucru va permite să se afle dacă această cutie neagră conţine informaţii pertinente, caz în care datele din cele două cutii negere vor fi combinate", a precizat OVV.

Echipa internaţională de anchetatori este alcătuită din 24 de persoane care provin din Ucraina, Malaezia, Australia, Franţa, Germania, Statele Unite, Marea Britanie şi Rusia, dar şi din cadrul Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (ICAO).

sursa: mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.