Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuțiile privitoare la formarea noului guvern olandez, sistate în urma unui caz de COVID-19 printre negociatori

RFI România
Olanda

Discuţiile privitoare la formarea noului guvern olandez au fost sistate joi după ce unul dintre negociatorii principali a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Ministrul de interne Kajsa Ollongren, mandatat să exploreze posibilităţile de formare a unui guvern de coaliţie după alegerile parlamentare de săptămâna trecută, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus, a anunţat biroul său de presă.

Deocamdată nu este clar când şi cum vor putea fi reluate discuţiile.

Kajsa Ollongren, care reprezintă partidul proeuropean D66, avusese întâlniri cu liderii tuturor formaţiunilor politice din parlament în zilele precedente. Printre aceştia s-au aflat prim-ministrul Mark Rutte şi şefa propriei sale formaţiuni, Sigrid Kaag.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

Potrivit reglementărilor sanitare în vigoare, Rutte şi ceilalţi lideri de partide vor trebui să se testeze după cinci zile de la întâlnirea cu Ollongren.

Biroul lui Rutte a informat că premierul a avut un test negativ miercuri, după ce unul din membrii echipei sale a fost confirmat pozitiv la sfârşitul săptămânii trecute.

Partidul conservator VVD al lui Rutte rămâne cea mai mare forţă politică din parlament în urma alegerilor de la 15-17 martie, la care D66 s-a plasat pe locul secund.

Se anticipează că aceste două partide vor forma un nou guvern alături de trei formaţiuni mai mici, într-un proces care s-ar putea întinde pe mai multe luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.