Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disensiuni în coaliție privind criza facturilor. Florin Cîțu: 'Nu văd sensul reglementării pieței de la 1 aprilie'

captură facebook
Florin Citu

Nu văd sensul reglementării pieței de la 1 aprilie, a spus liderul PNL Florin Cîțu. Prețurile nu vor scădea dacă nu vom avea o piață liberă, a subliniat liderul PNL.

„Pare bizar să reglementăm prețurile într-o perioadă în care consumul este mic. Dacă vrem să luăm această decizie, trebuia să o luăm acum o săptămână pentru perioada până la 1 aprilie. Atunci făcea sens, din punctul meu de vedere. E bizar că vom reglementa prețurile până în octombrie și după aceeași iarăși vine iarna, consum mare și prețurile iar sunt dereglementate. După ce le dereglementezi, iarăși e un puseu. Cineva nu s-a gândit bine înainte... Sau cineva care nu înțelege cum funcționează piața, mecanismele pieței. La vară, știm foarte bine, consumul scade. Deci nu cred că cineva s-a gândit foarte bine (c.n. cu 1 aprilie). Soluția pe care noi o propusesem era pentru aceste luni de iarnă, când e consum mare. ANRE s-a opus. Vom discuta după 1 aprilie ce se întâmplă”, a spus Florin Cîțu.

Cât despre amenzile pentru furnizorii care nu au recalculat facturile, Cîțu a spus: „Aici nu avem cum să rezolvăm problema, decât cu deschiderea pieței. (...) Cu cât ai mai mulți jucători pe piață, cu atât scade prețurile. Cu cât piața este mai supra-reglementată și totul este ținut în frâu, atunci apar tot felul de sincope. Dacă vrem o piață liberă și prețuri scăzute, trebuie să găsim soluții”.

Liderul PNL afirmă că va analiza punctul de vedere al social-democraților.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și șef al Camerei Deputaților, a declarat, în urmă cu câteva zile, că, din punctul său de vedere, prețul la energie trebuie să fie din nou reglementat de la 1 aprilie pe o perioadă de 6 luni, argumentând că legea permite acest lucru.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.