Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disney investeşte în creatori de pe continentul african pentru a produce o serie de scurtmetraje animate

Twitter
Disney

Disney s-a asociat cu o duzină de creatori de pe continentul african pentru a produce o serie de scurtmetraje animate, "Kizazi Moto: Generation Fire", ce va fi difuzată la nivel mondial pe platforma sa de streaming, Disney+, la sfârşitul anului 2022, a anunţat compania, joi, în timpul celei de-a 60-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy, Franţa, relatează AFP.

Cele zece filme de zece minute, care alcătuiesc această serie antologică, "răspund la aceeaşi întrebare, într-o manieră foarte diferită: cum va arăta viitorul Africii din punct de vedere african", a declarat Orion Ross, vicepreşedinte în cadrul Disney EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), în timpul unei conferinţe preînregistrate, scrie Agerpres.ro.

"Creatori din Zimbabwe, Uganda, Africa de Sud, Nigeria, Kenya şi Egipt" vor contribui cu "viziunile lor unice", a adăugat el.

"Exploatând fascinaţia mondială pentru afro-futurism, stimulată de 'Black Panther' de la Marvel, şi inspirându-se din istoria bogată şi diversele culturi de pe continent, fiecare film" prezintă un melanj "de fantezie, tehnologie futuristă, extratereştri, zei, monştri, acţiune şi adrenalină pentru fanii de toate vârstele", a precizat Ross.

"Studioul sud-african Triggerfish va fi producătorul principal, iar Peter Ramsey ("Spider-Man: Into the Spider-Verse") va fi "producătorul executiv".

Anunţul vine în timp ce Festivalului Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy, un eveniment major pentru cinematografia de animaţie care se desfăşoară în această perioadă, până sâmbătă, celebrează anul acesta Africa, al cărei "enorm potenţial" este recunoscut de Disney, după cum a declarat Orion Ross.

De asemenea, în decembrie a fost anunţată asocierea dintre Disney şi "compania africană de divertisment Kugali pentru realizarea unei noi serii ştiinţifico-fantastice, ce va fi difuzată pe Disney+ în 2022". Numită "Iwaju" ("viitor" în yoruba, o limbă din Africa de Vest), acţiunea din această serie "are loc într-o versiune viitoare a oraşului Lagos din Nigeria".

Disney Junior şi Disney+ vor difuza, de asemenea, în 2023, un serial pentru copii , "Kiya and the Kimoji Heroes", produs de compania canadiană eOne plecând de la personaje create de sud-africanii Kelly Dillon şi Marc Dey.

Disney nu şi-a uitat nici partenerii de pe Vechiul Continent, dovadă fiind sosirea, la 23 iulie, pe Disney+, a primului serial animat european original creat pentru platformă, "Les Aventures au Parc de Tic & Tac", produs de studioul francez Xilam. Unul dintre episoadele seriei, "Le Fantôme", a fost selectat pentru competiţia oficială din cadrul Festivalului de la Annecy, în categoria dedicată filmelor de televiziune, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.