Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dispeceratul Naţional Salvamont a anunţat că în ultimele 24 de ore au fost primite 38 de apeluri care solicitau intervenţia salvatorilor

Salvamontisti

Dispeceratul Naţional Salvamont anunţă marţi că în ultimele 24 de ore au fost primite 38 de apeluri care solicitau intervenţia salvatorilor, 26 de persoane fiind salvate. Dintre acestea, 16 au ajuns la spital.

”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 38 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, transmite marţi dimineaţă dispeceratul.

Cele mai multe apeluri, 9, au fost pentru Salvamont Predeal, 7 apeluri pentru Salvamont Lupeni, 5 pentru Salvamont Sibiu, 4 pentru Salvamont Gorj, 3 pentru Salvamont Municipiul Braşov, 2 pentru Salvamont Harghita şi câte un apel către Salvamont Cluj, Prahova, Maramureş, Judeţul Braşov, Dâmboviţa, Raşnov, Alba, Argeş.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 36 persoane, dintre acestea 16 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.
Au mai fost primite 35 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.
Salvamontiştii au anunţat luni seară că prima zi din an a fost una ”cu zeci de accidente montane, multe pe domeniile de practicare a schiului şi săniuşului, dar şi cu persoane rătăcite, accidente de ATV sau accidentate în zona alpina înaltă”. În Sibiu, ei au avut mai multe intervenţii în zona Bâlea Lac, unde o persoană a căzut şi a alunecat circa 50 de metri, iar o alta avea suspiciune de fractură de bazin, în urma unei căzături.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.