Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DISPERARE IMM-urile din România CER MĂSURI URGENTE: JUMĂTATE din ele au GRAVE probleme financiare

AP
afaceri plati cu cardul

Consiliul Național al IMM-urilor face apel la reprezentanții mediului politic să soluționeze criza, pentru că România are nevoie de o bună funcționare a mediului economic. Una din două IMM-uri și-a redus activitatea în 2020 și incertitudinea evoluţiilor a fost principalul obstacol.

Consiliul Național al IMM-urilor din România, confederație patronală reprezentativă la nivel national pentru IMM-uri, a transmis, joi, un comunicat de presă, prin care solicită soluționarea crizei politice din România, punctând că în acestă perioadă este nevoie de o bună funcționare a mediului economic, conform Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Klaus Iohannis a CONVOCAT ședință la Cotroceni: Arafat, Tătaru și Gheorghiță, CHEMAȚI la discuții

„Pandemia de coronavirus și predictibilitatea redusă a mediului de afaceri pentru IMM-uri au fost identificate de către antreprenori ca principalele evoluţii contextuale cu influenţă negativă asupra activităţii lor, potrivit datelor lucrării Carta Albă a IMM-urilor din România 2020. De asemenea, finalul anului 2020 găsește IMM-urile și mediul de afaceri în ansambu, într-o stare fără precedent: una din două IMM-uri și-a redus activitatea pe parcursul anului 2020 și incertitudinea evoluţiilor viitoare a fost identificată ca principal obstacol în desfășurarea activității lor”, se arată în comunicatul citat.

Astfel, Consiliul IMM-urilor susține că este nevoie de stabilitate și predictibilitate pentru o bună funcționare a sistemului economic, mediul de afaceri solicitând o eficientizare în ceea ce priveşte actul de guvernare, politicile publice, uşurinţa de a face afaceri sau comunicarea cu autoritățile publice care, până recent, înregistrase îmbunătățiri semnificative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.