Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disperare în Olanda: stocul de Remdesivir a fost epuizat! Oficialii cer ajutorul Comisiei Europene

Remdesivir

Spitalele olandeze au avertizat marţi asupra insuficienţei antiviralului Remdesivir, folosit pentru tratarea COVID-19, problemă pe care guvernul olandez încearcă să o rezolve prin discuţii cu Comisia Europeană, informează agenţia EFE. Executivul comunitar achiziţionează acest medicament în mod centralizat şi gestionează distribuirea lui către statele membre ale UE, informează Agerpres.

Citește și: Liviu Pleșoianu pune tunurile pe Raed Arafat: Aștept ieșirile dvs. publice în care, cu aplomb egal, să spuneți că vă opuneți desfășurării alegerilor în 6 decembrie

Spitalele olandeze nu mai pot primi doze de Remdesivir pentru că stocul central al Olandei s-a epuizat, au confirmat Institutul de Sănătate Publică (RIVM) şi Ministerul Sănătăţii olandez.

Un purtător de cuvânt sanitar a declarat că este ''foarte problematic'' faptul că stocul de Remdesivir s-a epuizat, dar a subliniat că autorităţile sanitare olandeze poartă discuţii cu Comisia Europeană pentru a încerca să obţină cantităţi suplimentare, adăugând că nu este clar dacă şi alte state membre ale UE se confruntă cu aceeaşi problemă.

Inspecţia Sanitară olandeză a autorizat marţi în mod excepţional până la 31 decembrie farmaciile spitalelor să-şi transfere între ele dozele de Remdesivir, procedură de obicei interzisă.

Dezvoltat de compania americană Gilead iniţial pentru tratarea Ebola, antiviralul Remdesivir încetineşte producţia de noi particule virale de SARS-CoV-2, astfel că infecţia virală se dezvoltă mai lent şi pacienţii în stare gravă se recuperează, în medie, cu circa patru zile mai devreme.

Medicamentul a fost aprobat în luna mai în SUA, ţară care două luni mai târziu a cumpărat 500.000 de doze, ceea ce a diminuat disponibilitatea Remdesivirului la nivel mondial, mai ales că cererea pentru acesta continuă să crească.

Comisia Europeană a anunţat în iulie achiziţia centralizată pentru statele UE a unui număr de doze suficiente pentru tratarea a circa 30.000 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.