Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DISPERARE în orașul lui Klaus Iohannis: directorul spitalului de Urgență CERE BANI populației să cumpere un container

Costel Fotea, Facebook
Spital Galați

Medicul şef al celei mai mari secţii de Boli Infecţioase din judeţul Sibiu, unde au fost trataţi cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19, cere ajutorul populaţiei să poată cumpăra un container care să fie amplasat lângă clădirea secţiei, în aşa fel încât să nu se piardă cele 12 paturi aflate la subsol, unde se intenţionează mutarea personalului, în locul pacienţilor, în aşa fel încât să nu mai intre pe aceeaşi uşă cei infectaţi, cu angajaţii, conform Agerpres.

https://www.agerpres.ro/

Citește și: Comisia Europeana a INTERVENIT: Ministerul Justiției anunță O NOUĂ modificare a Codului Penal

 

"Mesajele voastre, de încurajare şi sprijin, m-au determinat să deschid aceste conturi pentru menţinerea capacităţii integrale de funcţionare a secţiei Infecţioase Sibiu.

Sunt deschise pe numele Victoria Bîrluţiu la Banca Transilvania IBAN în LEI RO05BTRLRONCRT0V34526203 respectiv in EUR RO17BTRLEURCRT0V34526202 sau in USD RO57BTRLUSDCRT0V34526202. Vă mulţumesc pentru marea omenie de care daţi dovadă", a scris, joi, pe Facebook şeful Secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Victoria Bîrluţiu.

Anterior, medicul şef al Secţiei de Boli Infecţioase a mai făcut un apel public, în care explica că secţia funcţionează într-o clădire veche, renovată, dar care "nu asigură circuite normale într-o pandemie".

"Nu mi-am imaginat ca voi scrie vreodată că am nevoie de ajutorul vostru, prieteni. O clădire veche, indiferent cât de renovată e, nu asigură circuite normale într-o pandemie. Asta se întâmplă cu secţia Boli Infecţioase Sibiu, necesitând sacrificarea a 12 paturi pentru pacienţi, pentru separarea circuitelor. Dacă am avea un modul exterior, ar rămâne aceeaşi capacitate de spitalizare", a spus în urmă cu câteva zile, tot pe Facebook, medicul Victoria Bîrluţiu.

Contactat de corespondentul AGERPRES, medicul şef al Secţiei de Boli Infecţioase spune că se caută modalitatea prin care să se aducă "un sistem exterior modular" pentru mutarea personalului.

"Referitor la implementarea corectă a circuitelor in secţia Boli Infecţioase, conducerea SCJU Sibiu sprijină secţia în găsirea modalităţii de preluare a activităţii personalului într-un sistem exterior modular, conform necesităţilor actuale", a precizat, pentru AGERPRES, Victoria Bîrluţiu.

Conducerea spitalului sibian spune că vrea să asigure circuite epidemiologice funcţionale la Infecţioase împreună cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică.

"Asigurarea circuitelor epidemiologice funcţionale reprezintă o prioritate pentru conducerea SCJU Sibiu. Acest proces este unul complex, care necesită implicarea specialiştilor instituţiei împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare provizorie. Urmare a concluziilor care vor fi formulate de către echipa de lucru se vor demara procedurile legale de asigurare a spaţiilor corespunzătoare", a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul militar al SCJU Sibiu, medicul infecţionist Constantin Vlase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.