Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disperare la Comisia Europeană! Instituția investește masiv într-o rețea de cercetare pentru tratamentul Covid-19: au alocat aproape 16 milioane de euro

europarl.eu
Comisia europeana UE

Comisia a anunţat că va sprijini, cu suma de 15,7 milioane de euro, o nouă iniţiativă de cercetare intitulată EU-RESPONSE, care va institui o reţea de cercetare clinică pentru tratamentul noului coronavirus şi al altor boli infecţioase emergente, arată instituţia într-un comunicat de presă. Finanţarea face parte din angajamentul în valoare de 1,4 miliarde de euro, din care un miliard de euro este alocat prin programul Orizont 2020, pe care CE l-a asumat pentru cercetare şi inovare în domeniul coronavirusului având drept scop dezvoltarea de vaccinuri, de noi tratamente şi de instrumente de diagnosticare menite să prevină răspândirea virusului, informează News.ro.

„EU-RESPONSE constituie un pas important în direcţia unor studii clinice intervenţionale paneuropene, care nu numai că se desfăşoară la scara de care avem nevoie pentru a evalua rapid tratamentele potenţiale, ci se şi pot adapta rapid pe măsură ce apar realităţi şi idei noi. Această reţea europeană de studii clinice intervenţionale îi va folosi în prezent Europei pentru a aborda problemele provocate de noul coronavirus şi ne va ajuta să ne pregătim pentru ameninţări viitoare, oferind viteză, amploare şi solidaritate”, a afirmat comisarul Mariya Gabriel, conform comunicatului de presă al CE remis News.ro.

Potrivit sursei citate, consorţiul EU-RESPONSE, condus de Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM – Institutul Naţional francez de Sănătate şi Cercetare Medicală), reuneşte 21 de parteneri cu capacităţi de cercetare de renume mondial din 13 state membre ale UE şi din Norvegia, Elveţia şi Turcia.

Citește și: 'Zâna surprizelor' revine acasă în plin scandal - Andreea Marin, din nou la TVR

Proiectul se adaugă la portofoliul de acţiuni de cercetare şi inovare finanţate de UE şi completează politica şi activităţile în materie de sănătate publică pe care Comisia le coordonează cu statele membre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.