Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dispozitivele de jandarmi, suplimentate în special în zona târgurilor de Crăciun din Capitală

creart.ro
targ de craciun

Jandarmeria Capitalei va intensifica din acest week-end măsurile de ordine şi siguranţă publică şi va suplimenta dispozitivele care vor patrula în zonele unde există posibilitatea să se constituie aglomerări de persoane, în special în zona celor două târguri de Crăciun din Capitală, informează Mediafax.

„Începând din acest week-end, Jandarmeria Capitalei va intensifica măsurile de ordine şi siguranţă publică şi va suplimenta dispozitivele de jandarmi care vor patrula în zonele unde există posibilitatea să se constituie aglomerări de persoane, în special în zona celor două Târguri de Crăciun organizate în Piața Constituției și Drumul Taberei. Totodată, Jandarmeria Bucureşti desfăşoară, în acestă perioadă, acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului contravenţional şi infracţional prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice”, potrivit unui comunicat de presă.

Jandarmii reamintesc că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

„Având în vedere faptul că, în ultima perioadă au fost constatate mai multe fapte antisociale și încălcări ale normelor legale în vigoare,port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, tulburarea ordinii și liniștii publice prin iscarea unor conflicte între grupuri de persoane, folosirea ilegală de materiale pirotehnice, Jandarmeria București recomandă tuturor cetățenilor care participă în acestă perioadă la evenimente cu public numeros să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură, părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii, să nu folosească materiale pirotehnice (artificii/petarde), deoarece acestea pot afecta sănătatea lor și pe a celor din jur. Dacă sunt martorii săvârșirii unor fapte antisociale, să apeleze cu încredere la cea mai apropiată patrulă/echipaj de jandarmerie sau la numărul de urgență 112”, se menționează în finalul comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.