Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disputa dintre procurorul general și Congresul SUA explodează - Mueller ar fi putut lua o decizie privind obstrucționarea justiţiei de Trump, dar nu a făcut-o

Prison Rideshare Network
justice

Procurorul general american, William Barr, a declarat că Robert Mueller, care a condus ancheta privind interferența Rusiei în alegerile din 2016, ar fi putut lua o decizie în sensul obstrucţionării justiţiei de către președintele Donald Trump, dar a ales să nu facă acest lucru, potrivit Reuters preluat de mediafax.

Vezi și: După ce a REFUZAT să demisioneze la somația președintelui Iohannis, Meleșcanu anunță MARELE COMPROMIS

Mueller a declarat săptămâna aceasta că nu poate să-l acuze pe Trump din cauza unei politici a Departamentului de Justiție care interzice inculparea unui președinte în funcţie, însă nu a vrut să concluzioneze dacă președintele a săvârşit o infracţiune.

Dar Barr, numit de Trump şi care a supravegheat etapele finale ale investigației, a prezentat o opinie cu totul diferită de cea a lui Mueller - spunând că procurorul special ar fi putut face lua o decizie, chiar dacă nu ar fi putui să-l acuze pe președinte.

"Eu personal am simțit că ar fi putut lua o decizie", a spus Barr, potrivit unui extras publicat joi dintr-un interviu acordat emisiunii "This Morning", transmis de postul CBS.

"Avizul spune că nu puteți acuza un președinte în timp ce el este în funcție, dar el ar fi putut ajunge la o decizie în privința activității sale infracţionale. Dar el a avut motivele sale pentru care nu a făcut-o, pe care le-a explicat și nu am de gând să comentez acele motive", a adăugat Barr.

Citește și: Protestatarul #rezist Dide SE LAUDĂ că a fost DELEGAT USR - PLUS la alegeri și cere 10.000 de euro pentru a continua protestele de stradă: fără muncă la birou

Mueller a documentat numeroase ocazii în care Trump a încercat să împiedice ancheta, inclusiv prin destiturea fostului director al FBI, James Comey, dar nu a luat o decizie într-un fel sau altul dacă Trump ar fi obstrucționat justiția.

Totuşi, Barr și fostul procuror general adjunct, Rod Rosenstein, au concluzionat mai târziu că, în raport nu au existat dovezi ample care să permită acuzarea lui Trump pentru obstrucţionarea justiţiei.

Mueller a găsit, de asemenea, mai multe contacte între campania lui Trump și Rusia, dar nu a stabilit dovezi ale unei conspirații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.