Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disputa premierului ucrainean cu ministrul de finanțe a ajuns într-un punct critic: Parlamentul ucrainean va decide prin vot demiterea lui Oleksandr Danylyuk

http://www.ordineazilei.ro/
Ucraina steag

Parlamentul ucrainean va decide joi prin vot dacă îl va demite sau nu pe ministrul de Finanţe, Oleksandr Danylyuk, a declarat reprezentantul preşedintelui Petro Poroshenko în Parlament, transmite Reuters, informează Agerpres.

Premierul ucrainean, Volodymyr Groysman, a cerut în mod oficial Parlamentului să îl demită pe ministrul de Finanţe, Oleksandr Danylyuk, după o dispută publică între cei doi. Premierul Groysman a respins candidatul propus de Danylyuk pentru postul de viceministru de Finanţe responsabil pentru politica fiscală. În replică, Danylyuk l-a acuzat pe Groysman că favorizează candidaţi aleşi de persoanele din apropierea preşedintelui Petro Poroshenko.

Această dispută vine într-un moment delicat pentru autorităţile de la Kiev, care încearcă să convingă creditorii internaţionali să elibereze o nouă tranşă din programul de sprijin întârziat în valoare de 17,5 miliarde de dolari.

Vezi și: Exerciții de amploare în Crimeea: Rusia a mobilizat 6000 de militari și mai mult de 100 de avioane și elicoptere

Iryna Lutsenko, reprezentantul preşedintelui Petro Poroshenko în Parlamentul de la Kiev, a declarat jurnaliştilor că membri din grupul său parlamentar se vor întâlni la ora 15.00 (12.00 GMT) şi vor supune la vota demiterea ministrului de Finanţe.

În condiţiile în care ministrul de Finanţe este pe picior de plecare, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare a subliniat că este important pentru Ucraina să menţină cooperarea cu Fondul Monetar Internaţional pentru a obţine o nouă tranşă din acordul de împrumut, considerată vitală pentru Ucraina.

Tot joi, Parlamentul ucrainean urmează să se pronunţe prin vot asupra înfiinţării unui tribunal special anti-corupţie, una din condiţiile cheie impuse de Fondul Monetar Internaţional pentru eliberarea unei noi tranşe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.