Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disputarea Turului Flandrei anul acesta este încă posibilă (organizatori)

ciclism

Posibilitatea de a disputa anul acesta Turul ciclist al Flandrei, competiţie care ar fi urmat să aibă loc duminică şi a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, este încă valabilă, a declarat organizatorul cursei clasice, Tomas Van Den Spiegel, pentru postul TV flamand VRT, citat de AFP.

"Scopul este încă de a organiza cursa ceva mai târziu în acest an. Toată lumea este de acord cu acest lucru. Dar pentru moment, este vorba de discuţii ipotetice, întrucât nu ştim când se va termina criza", a declarat Van Den Spiegel. "Noi suntem deschişi la toate scenariile", a adăugat oficialul.

În locul adevăratului Tur al Flandrei, organizatorii au iniţiat o cursă virtuală la care au "concurat" de la distanţă 13 ciclişti profesionişti, între care belgienii Remco Evenepoel şi Greg Van Avermaet, aflaţi în izolare la domiciliile lor.

Cei 13 ciclişti au concurat prin intermediul unei platforme de internet pe traseul ultimilor 32 km ai Turului Flandrei, într-o "cursă" difuzată de postul TV public flamand.

Victoria în această cursă virtuală a revenit campionului olimpic belgian Greg Van Avermaet (CCC Team), care s-a impus cu un avans de 20 de secunde în faţa compatriotului său Oliver Naesen şi a irlandezului Nicolas Roche.

Van Avermaet a terminat de două ori pe locul 2 (2014, 2017) în cursa reală şi o dată pe locul 3 (2015).

"Sper ca adevăratul Tur al Flandrei să aibă loc în toamnă şi că voi putea să-l câlştig cu adevărat", a spus liderul formaţiei CCC, echipă poloneză aflată în mare dificultate financiară din cauza pandemiei de coronavirus.

Această primă cursă virtuală din istoria ciclismului ar putea să inspire şi alţi organizatori, astfel că responsabilii Turul Elveţiei analizează deja o astfel de variantă pentru o cursă în trei etape cu 13 echipe de câte trei rutieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.