Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Distracție când stai în casă? Top modalități utile și de relaxare!

Instagram
relaxare

Trebuie să stai acasă și nu știi cum să-ți ocupi timpul? Ești în concediu, vremea nu este plăcută afară sau te-ai îmbolnăvit și stai acasă? Există o multitudine de modalități de a te relaxa, de a te simți bine și de a distra în propria locuință! De la citit și făcut planuri de vacanță și până la încercatul de jocuri poker ca la aparate adevărate ori răsfoirea online a celor mai noi cataloage cu diverse produse.

Ai la dispoziție atât de multe moduri prin care voia bună va prelua controlul asupra ta, chiar și atunci când starea fizică sau mentală nu sunt în parametrii normali. Haide să vedem cum poți să ai parte de cele mai bune momente din viața ta chiar dacă te-ai izolat între patru pereți!

Care sunt motivele pentru care stăm acasă?

Statul acasă este rezultatul propriei dorințe sau este impusă de o împrejurare exterioară voinței noastre. Din ce în ce mai multe persoane, de exemplu, aleg să muncească de acasă, mai ales că telemunca este o opțiune avantajoasă pentru cei care vor să fie mai productivi. Sunt situații în care o persoană este nevoită să stea acasă din motive medicale sau pentru că așa i s-a impus (de exemplu, arestul la domiciliu). Alte persoane își pot auto-impune petrecerea unui timp mai îndelungat acasă.

Desigur, mai este cazul femeilor însărcinate, care trebuie să stea în casă, în special atunci când sunt în ultima parte a sarcinii. O altă situație este cea legată de creșterea copilului, perioadă în care, mare parte din timp, este petrecut în interior. În alte cazuri, din cauza vremii neplăcute de afară, trebuie să stăm în casă. Unele persoane aflate în concediu nu își permit să plece în vacanță, așa că, o parte din timp sunt acasă. Nu trebuie uitat nici cazul bătrânilor care, din cauza vârstei, vor trebui să stea mai mult în casă.  Ce fac toate aceste persoane pentru a alunga stresul, monotonia, plictiseala și rutina din viața lor?

Statul în casă stresează?

Analizele statistice indică faptul că 62% dintre persoanele cu vârsta sub 30 de ani consideră că rutina lor zilnică le creează o stare de disconfort mental. Nici cei care se încadrează în categoria de vârstă 30-59 ani nu stau mai bine în această privință, așa că 55% dintre ei cred că stresul a devenit o parte din existența lor. Paradoxal, persoanele cu vârsta de peste 60 de ani consideră că stresul le afectează viață de zi cu zi într-un procent mai scăzut, de numai 46%.

Alți oameni sunt de părere că stresul este legat de activitate lor de la serviciu, așa că, aceștia abia așteaptă să vină acasă și să se deconecteze. 43% dintre cei cu vârsta sub 30 de ani au ajuns la această concluzie, la fel cum cred și 40% dintre cei cu vârsta între 30 și 59 de ani. Din nou, categoria de vârstă peste 60 de ani reușește să surprindă – numai 14% dintre aceștia sunt de părere că stresul este un rezultat al muncii.

Modalități de relaxare atunci când stai acasă, indiferent de motiv!

Așadar, ce fac aceste persoane pentru a se simți bine, pentru a alunga stresul din viața lor și pentru a avea parte de un tonus mental pozitiv?

●      Se uită la TV – este activitatea favorită a majorității persoanelor care stau acasă sau sunt stresate (40% dintre cei sub 30 de ani și 48% la celelalte grupe de vârstă);

●      Ascultă muzică – 50% dintre cei cu vârsta mai mică de 30 de ani, 38% dintre cei ce fac parte din intervalul de vârstă 30-59 de ani și 25% dintre cei de peste 60 de ani;

●      Citesc – 24% dintre cei sub 30 de ani, 31% dintre cei care au între 30-59 de ani și 38% dintre persoanele peste 60 de ani.

Interesant, dar, cum te poți relaxa într-un mod mult mai distractiv? Desigur, cea mai obișnuită și folosită modalitate de relaxare în casă este să navighezi pe internet sau să te joci pe telefonul mobil, la PC, pe consolă ori pe tabletă. Ce-ai spune dacă navigarea pe internet s-ar transforma într-un tur virtual al tuturor muzeelor care dispun de vizionare gratuită și în timp real a spațiilor lor?

Cum ți se părea ideea de a organiza o sesiune de karaoke la tine acasă, la care să-ți inviți prietenii? Ori să joci diverse jocuri de societate alături de aceștia sau de membrii familiei? Femeile însărcinate pot să-și stabilească planuri pentru perioada următoare, pot să caute idei de amenajare a spațiului pentru copil ori să îi comande celui mic diferite obiecte. Cauți o soluție pentru relaxare rapidă, dar cu efecte de durată? Ședințele de meditație și yoga sunt cele mai folosite modalități pentru relaxarea minții și a corpului. Ori, poți profita că ai la îndemână canapeaua favorită și te poți odihni corespunzător.

Pentru cei care își petrec timpul în familie, acasă, organizarea de jocuri de tip mystery este  genul de activitate care îi adună pe toți laolaltă. La fel cum se întâmplă și atunci când se organizează o cursă cu obstacole, formată din obiecte de mobilier. De ce nu, o întrecere în măiestrie culinară, la care să participe toți membrii familiei? În general, atunci când este vorba despre familii, faptul că sunt toți în același lor, sub același acoperiș, este îndeajuns pentru a da startul petrecerii.

Vrei să folosești timpul petrecut acasă într-un mod util? Atunci axează-te pe dezvoltarea personală și investește în tine. Alocă acest timp pentru a învăța o limbă nouă, pentru a învăța un limbaj de programare sau pentru a afla mai multe despre domeniile de activitate în care se oferă salarii mai mari și există posibilitatea de a avansa. Da, chiar și studiul este o modalitate de relaxare, mai ales că îți oferă rezultate benefice pe termen îndelungat.

Statul acasă din diverse motive (voluntare sau nu) nu este una dintre cele mai plăcute lucruri. Numai că, atunci când ne dorim cu adevărat, chiar putem să transformăm acest lucru într-una dintre cele mai pozitive experiențe din viața noastră. Plus că, avem la dispoziție atât de multe modalități dintre care putem alege, încât numai imaginația noastră este limita. Așa că, dacă stai acasă, încearcă, de fiecare dată să faci din acest lucru, cea mai interesantă experiență!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.