Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Distribuitorul de energie termică din Craiova, sistează furnizarea căldurii către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare

calorifer

Societatea Termo Urban Craiova SRL, distribuitorul de energie termică în sistem centralizat al Consiliului Local Craiova, a anunţat că, începând de marţi, sistează furnizarea căldurii către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din municipiu ca urmare a creşterii temperaturilor externe din ultima perioadă, conform Agerpres.

"Termo Urban Craiova anunţă, marţi, încheierea sezonului de încălzire 2021/2022, având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare din ultima perioadă. Astfel, începând cu data de 26 aprilie 2022 sunt iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Craiova", a informat Termo Urban Craiova.

Potrivit sursei citate, măsura este luată în conformitate cu prevederile articolului nr.117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că "oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20,00 -6,00".

De la această măsură fac excepţie obiectivele speciale - spitale - în cazul cărora sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanţilor acestor instituţii.

Mai mulţi preşedinţi de asociaţii de proprietari din Craiova au solicitat SC Termo Urban oprirea furnizării căldurii încă de la 1 aprilie, deşi noaptea se înregistrau şi temperaturi minime de minus un grad Celsius. Însă după câteva zile, la solicitarea locuitorilor nemulţumiţi de frigul de locuinţe, unele asociaţii au făcut cereri către SC Termo Urban Craiova de reluare a furnizării agentului termic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.