Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Distribuţie Oltenia investește 76 milioane de lei în dezvoltarea unei rețele inteligente de distribuție, pentru cei 1,4 milioane de consumatori

www.magnanews.ro
energie electrică

Operatorul Distribuţie Oltenia a anunţat luni că a dat startul proiectului Advanced Distribution Management System, pentru dezvoltarea unei reţele inteligente de distribuţie, în beneficiul celor peste 1,4 milioane de consumatori de energie electrică, iar valoarea proiectului se ridică la 76 milioane de lei, din fonduri europene, conform news.ro.

"Operatorul Distribuţie Oltenia a dat startul proiectului Advanced Distribution Management System, pentru dezvoltarea unei reţele inteligente de distribuţie, în beneficiul celor peste 1,4 milioane de consumatori de energie electrică. Valoarea proiectului se ridică la 76 milioane de lei şi este cofinanţat din fonduri europene. Proiectul strategic constă într-un sistem avansat de management al distribuţiei, o platformă software care asigură controlul şi gestionarea procesului de distribuţie, dar şi optimizarea acestuia", arată compania.

O reţea inteligentă de distribuţie se caracterizează şi prin implicarea utilizatorilor în procesul energetic, accentul fiind pus pe informarea acestora, dezvoltarea de noi produse şi servicii pliate pe nevoile lor, precum şi prin adaptarea operării reţelei la criteriile de satisfacţie a utilizatorilor.

Un sistem ADMS (Advanced Distribution Management System) este compus, pe scurt, din 4 elemente principale: Componenta SCADA, care vizează achiziţia de date în timp real pentru controlul reţelei de distribuţie. Acest lucru se traduce în rapiditatea operatorului de a reacţiona la evenimentele neprevăzute. Componenta DMS, pentru partea de analiză şi optimizare a funcţionării reţelei. Acest lucru înseamnă că operatorul va putea oferi energie la calitatea şi cantitatea solicitată, cu urmărirea parametrilor acesteia în timp real. Componenta OMS, pentru managementul întreruperilor în alimentarea cu energie. Funcţia ADMS va reduce semnificativ timpul de intervenţie pentru remedierea deficienţelor în alimentarea cu energie electrică. Componenta de raportare, pentru analiza şi măsurarea informaţiilor legate de funcţionarea reţelei. Noul sistem oferă mijloace avansate de control asupra reţelei, permiţând diagnosticarea şi soluţionarea rapidă a evenimentelor care ar putea influenţa calitatea distribuţiei energiei.

Sistemul implică, de asemenea, un set de funcţii pentru optimizarea performaţiei reţelei de distribuţie şi va funcţiona ca o unealtă modernă în monitorizarea şi controlul eficient al sistemului de distribuţie a energiei electrice, îmbunătăţind siguranţa, fiabilitatea, calitatea serviciilor, răspunsul la situaţiile de urgenţă, acurateţea analizei reţelei, a calculelor de regim şi a consumului propriu tehnologic.

"Acest proiect este doar unul dintre paşii pe care operatorul de distribuţie îi face spre digitalizarea proceselor din cadrul companiei şi va contribui semnificativ la îmbunătăţirea calităţii energiei distribuite către utilizatorii Distribuţie Oltenia", precizează compania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.